Ondrej Kovaľ 44 let


Ondrej Kovaľ je slovenský herec, který se narodil 10. července 1979 v Bratislavě. Jako dítě byl považován za třídního šaška ale to prý jen proto, že na základní škole musel třikrát změnit působiště a bylo tudíž vždycky těžké najít si v nové třídě své místo "Vzpomínám si, že ze všeho nejradši jsem spolužákům předváděl opilce."

Po absolutoriu získal angažmá v SND v Bratislavě, kde účinkuje například v představení O MYŠÍCH A LIDECH, MANON LESCAUT nebo VEČER TŘÍKRÁLOVÍ. Pochvalné kritiky za svůj výkon si vysloužil především v inscenaci TANČÍRNA. V loňském roce se stal jednou z hvězd slovenského televizního seriálu RODINNÉ TAJOMSTVÁ.

V poslední době však tento herec obohatil i český film a to nejprve ve filmu Ondřeje Trojana - ŽELARY v roli násilníka a ožraly dědiny. Touto rolí se sice dostal do podvědomí diváků ale ještě více zabodoval jako záletný hudebník Max, ve filmu ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU, kde okouzlil a pobavil nemálo lidí.


10.7.1979
Bratislava, Československo
Ondrej Kovaľ csfd

Tri zlaté dukátyStand upŠťastný nový rok 2: Dobro došliMoje povstanie 2FreiheitSlíbená princeznaColetteObčanský průkazÚčastníci zájezduV hodine rysaFrankensteinŽelaryZa mestskými múrmi: Čierna paniZlatý chlébTu žijú levyČo vieš ty, neviem jaNormálny cvokPolicie ModravaKavej: Z východu na západBodkaMarie TerezieDetektív DušoKuchyňaMilenkySemafor1890RexDr. EmaKolonádaPravdivé príbehy s Katkou BrychtovouObchod so šťastímPanelákRodinné tajomstváZáchranářiZa mestskými múrmiŠkriatokJánošíkAntigonaSpievajúci domFanny a AlexanderSláva


Aktualizace osobnostního profilu Ondrej Kovaľ: 17.11. 2023 02:56