Russell Simmons 66 let


Americký podnikatel, výkonný ředitel, spisovatel a filmový producent Russell Wendell Simmons je předseda CEO Rush Communications a spoluzaložil hip hopovou hudební společnost Def Jam Recordings. Čisté jmění Simmonse se v roce 2011 odhadovalo na 340 milionů amerických dolarů.

V roce 1985 se Simmons objevil se ve filmu Krush Groove (1985), který i spoluprodukoval. V roce 1992 společnost Simmonse uvedla na trh oděvní řadu Phat Fashions, která zahrnovala hip hopové oblečení pro ženy, děti a muže a vyrostla v gigantickou značku. V roce 2004 Simmons prodal Phat Farm a Baby Phat společnosti Kellwood Company za 140 milionů amerických dolarů. Simmons a jeho bratři založili nadaci Rush Philanthropic Arts Foundation v roce 1995. Účelem nadace je poskytovat výtvarné vzdělávání a podporu mládeži s nedostatečným zázemím a pomáhá barevným lidem k přístupu k umění.

V roce 2014 Claremont Lincoln University udělil Simmonsovi čestný doktorát z humánních dopisů za jeho práci jako předsedy Nadace pro etnické porozumění a za podporu pozornosti, soucitu a mezináboženské spolupráce ve veřejné sféře. Simmons a modelka Kimora Lee se setkali v listopadu 1992. Vzali se před Vánocema v roce 1998 na ostrově Saint Barthélemy. Mají dvě děti, ale v roce 2008 se oficiálně rozvedli. Simmons je vegan od roku 1999 a sám sebe popisuje jako křesťanského jogína s láskou a úctou ke všem náboženstvím. Cvičí Jivamukti jógu, která podporuje vegetariánství a sociální a environmentální aktivismus. Je také praktikem Transcendentální meditace a zastáncem Nadace Davida Lynche pro vzdělávání založené na vědomí a světovém míru.

Simmons se stal předsedou správní rady Nadace pro etnické porozumění v roce 2002. V roce 2009 byl tajemníkem OSN jmenován velvyslancem dobré vůle u Památníku otroctví OSN. Simmons je také dlouholetým zastáncem práv homosexuálů a zvířat. V roce 2017 byl Simmons uveden britskou společností Richtopia na 23. místě v seznamu 200 nejvlivnějších sociálních podnikatelů a filantropů. Simmons však byl také obviněn ze závažného sexuálního chování a napadení 20 žen. V důsledku těchto obvinění odstoupil ze svých pozic ve společnosti Def Jam Recordings a dalších společností. V roce 2018 se přestěhoval na indonéské Bali, kde neexistuje smlouva o vydávání do USA.


4.10.1957
Queens, New York, USA
Russell Simmons csfd

Undateable JohnDeath of a DynastyKaramelkaStreet DreamsButterTougher Than LeatherKrush GrooveGrowing Up Hip HopDonny!Láska je LáskaChappelle's ShowMoeshaHouse of StyleSee It Loud: The History of Black TelevisionHip Hop UncoveredYou're Watching Video Music Box#NoJokeA Fatherless AmericaAmerican Dream/American KnightmareReMastered: Kdo zabil Jam Master Jaye?Survivors Guide to PrisonŠpinavý prachyFeel Rich: Health Is the New WealthG-FunkVegan 2017Hip Hop a jeho zrodNorman Lear: Just Another Version of YouVegan 2016Vegan: Příběhy z každodenního životaJednotaNot Afraid: The Shady Records StoryAwake: The Life of YoganandaThe Tanning of AmericaLegendy rockuMuslims Are Coming!, TheKniha tajemství AmerikyMuži, kteří vybudovali AmerikuRychlé peníze - prodej drogThe TentsPass the Bucket30 for 30Blacking Up: Hip-Hop's Remix of Race and IdentityMusicBring Your 'A' GameThis Is Jim Jones2 Turntables and a MicrophoneHotel Gramercy ParkThe Black List: Volume One


Aktualizace osobnostního profilu Russell Simmons: 2.11. 2023 19:08