Chuck D. 63 let


Americký raper a producent Carlton Douglas Ridenhour je znám pod jménem Chuck D a jako zakladatel hip hopové skupiny Public Enemy. Časopis Source ho zařadil na 12. místo v seznamu 50 nejlepších hip hopových textařů ​​všech dob.

V roce 1985 už jako Chuck D zakládá s Flavem politické Public Enemy. Když jejich demo uslyší legendární producent Rick Rubin, trvá na podpisu u jeho nahrávací společnoti Def Jam. U Def Jam vydávají Public Enemy půl tuctu úspěšných alb i singlů a také soundtrack k filmu He Got Game (1998). Chuck rovněž spolupracoval s umělci jako Janet Jackson, Kool Moe Dee, Run DMC, Ice Cube, Rage Against the Machine, Anthrax a mnoho dalších.

V roce 1990 se objevil v písni „Kool Thing“ alternativní rockové skupiny Sonic Youth a začíná produkovat skladby i ostatním interpretům. Spolupracoval např. s Beastie Boys, Notorious Bigem, Henry Rollinsem, B-Realem nebo Meat Loafem.

Chuck D se identifikuje jako černý, na rozdíl od afričana nebo afroameričana. Myslí si o sobě, že je černý a nevidí na tom pojmu nic špatného. Kromě toho říká, že se narodil ve Spojených státech a žil zde celý život, a proto se nepovažuje za Afričana. To, že byl v Public Enemy, mu dalo šanci cestovat po celém světě. Tato zkušenost mu otevřela oči a mysl. Chuck D žije v Kalifornii, o domov přišel při požáru Thomase Fire v prosinci 2017.


1.8.1960
Roosevelt, Long Island, New York, USA
Chuck D. csfd

City TeacherWake Up, Ron Burgundy: The Lost MovieJak dobýt Hollywood...Aqua Teen Hunger ForceJohnny BravoCover Your EarsFight the Power How Hip Hop Changed the WorldFreestyle 101: Hip Hop HistoryCypress Hill: Insane in the BrainOrigins of Hip HopSign the Show: Deaf Culture, Access & Entertainment30 for 30Behind the MusicDark Side of the '90sMr Nelson on the North SideOscar Micheaux - The Superhero of Black FilmmakingTohle je popWoodstock 99: Mír, láska a běsněníCoachella: 20 Years in the DesertLast Disintegrated SchoolUse of Force: The Policing of Black AmericaBroken BreadHidden Colors 5: The Art of Black WarfarePřelomový rok 1989Shangri-LaQuincySurvivors Guide to PrisonG-FunkThe King - Mit Elvis durch AmerikaWho Killed Tupac?A Tale of James BrownAmerická 80. létaHip Hop a jeho zrodJak se kalila hudbaThe Tanning of AmericaThe African Americans: Many Rivers to Cross with Henry Louis Gates, Jr.Diary of a Decade: The Story of a MovementNěco z ničeho: umění rapuPříběh heavy metaluSample: Not for SaleVanilla Ice ArchiveESPN FilmsPlanet Rock: The Story of Hip-Hop and the Crack GenerationThird and Long: The History of African Americans in Pro Football 1946-1989Blacking Up: Hip-Hop's Remix of Race and Identity


Aktualizace osobnostního profilu Chuck D.: 3.11. 2023 02:03