Ed Speleers 36 let


Edward John Speleers se narodil 7. 4. 1988 ve znamení střelce v St. Richardské nemocnici v Chichesteru v Anglii. Je jedináček a jeho rodiče jsou rozvedení. Matka se přestěhovala do Španělska a otec pracuje jako finanční konzultant v Londýně.

První zkušenosti před kamerou získal Edward v krátkém filmu METROPOLIS novozélandského režiséra Charlieho Bleakleyho. Účastnil se castingu na roli Petra k filmu LETOPISY NARNIE, ale tu posléze získal William Moselley. Pak to zkoušel na castingu na film HANNIBAL RISING, kde usiloval o hlavní roli mladého Hannibala Lectera. Avšak i tento konkurz skončil neúspěchem.

Mnohem úspěšnější byl až casting na hlavní roli ve filmu ERAGON podle knižní předlohy Christophera Paoliniho. Osmnáctiletý Edward porazil všech 180 tisíc adeptů na tuto roli. Natáčení trvalo s přestávkami téměř rok, takže Edward musel přerušit studium a odložit své plány stát se právníkem, přesto ale už teď přislíbil svou účast na případném druhém dílu ERAGONA.


7.4.1988
Chichester, England, Velká Británie
Ed Speleers csfd

Proti leduThe Revenger: An Unromantic ComedyJack staví důmNadosmrti spoluNádech pro láskuAlenka v říši divů: Za zrcadlemHowlStřípky pamětiPlasticSex nebo život!Není kam utéctMěsto čarodějnicEragonStar Trek: PicardTYCizinkaBeowulf: Návrat do ShieldlanduTommy a PentličkaWolf HallPanství DowntonEcho BeachMoving WallpaperŽivot v časech MetamorphosisThe Ride


Aktualizace osobnostního profilu Ed Speleers: 31.10. 2023 22:31