Kamila Špráchalová 52 let


Kamila Špráchalová není příliš známou herečkou, byť se již v několika filmech a televizních inscenacích objevila. Zato je jen málokdo, kdo by její hlas nezaslechl v českém dabingu. K němu se dostala v 21 letech přes režiséra Zd. Coufala. Poprvé dabovala v seriálu DÍVKY V MODRÉM a od té doby se její hlas promítnul do mnohých televizních seriálů i hollywoodských filmů, mezi nimiž promlouvala za JODIE FOSTER, Nicole Kidman nebo místo Cameron Diaz Fionu ve SHREKOVI. Z dalších titulů stojí za připomenutí série filmů se seriálem STAR TREK, VŘÍSKOT 3, MAVERICK, dva díly BATMANA, POVÍDKY ZE ZÁHROBÍ a také TV seriály BÁJEČNÍ A BOHATÍ, KROK ZA KROKEM, MELROSE PLACE, CHICAGO HOPE, TAGGART, PŘÍPADY OTCE DOWLINGA a další.

Už jako malá měla ráda knížky a scénáře, tak se přihlásila do dramatického kroužku a později v Praze vystudovala konzervatoř, během níž zaskakovala za těhotné kolegyně na jevišti divadla Na Vinohradech. Po absolvování konzervatoře dostala angažmá v divadle ABC (1992), kde dodnes účinkuje a kde hrávala až 15-20 představení měsíčně.

V současné době si zahrála i v TV seriálu POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ, ale po předchozích pohádkových inscenacích, kde ztělesňovala především roli princezen, jí byl mnohem bližší televizní film CHLÍPNÍK, který se, z různých důvodů a komplikací, točil téměř celé jedno desetiletí. Podle reportérky týdeníku Televize (2005) „hlas Kamily Špráchalové zní ve skutečnosti trochu jinak než z dabingu. Mluví nečekaně rychle, často se směje, je uvolněná a pohodová. Vymluvená...“

Kamila Špráchalová má dva syny, Kryštofa a Kvida; nepostrádá hudební sluch (hraje na flétnu, klavír a kytaru), byť u jejích dvou sester a rodičů jsou spíše vlohy ekonomicko-matematické. Má ráda tmu, hory (nejvýše byla ve 4.500 m.n.m.), dobré pivo a seskok volným pádem z letadla.


5.9.1971
Praha, Československo
Kamila Špráchalová csfd

Boží pole  s. r. o.ChlípníkNevěsta s velkýma nohamaPrincezna za tři korunyPtačí králDědo, čarujHora jménem AndělskáJánošova kouzelná flétničkaKryštof a KristinaRůžový květLhát se nemá, princezno!O třech stříbrných hřebenechZtracená dcera z Frýdlantu hraduTřináctery hodinyNanečistoPřípady 1. odděleníKrejzoviModrý kódSpecialistéTemný KrajOhnivý kuřeV.I.P. vraždyŽivot a doba soudce A. K.Cesty domůOrdinace v růžové zahraděKriminálka Anděl


Aktualizace osobnostního profilu Kamila Špráchalová: 11.11. 2023 17:56