Vladimír Bezděk st. 82 let


Ve škole patřil mezi jedničkáře, a protože rád zpíval, dostal se do dětského sboru a časem dokonce dostal nabídku od renomovaného dětského sboru dirigenta Kühna.

Po studiu nastupuje do Československé televize a postupně se vypracuje na vedoucího oddělení střihových pracovišť. V 80. letech dostal nápad na televizní soutěž Videostop, která se ve své době stala velmi oblíbenou a sledovanou. I seriál Kufr je jeho autorský počin.

Přestože už je v důchodu, práce má stále dost. Na stará kolena si splnil sen a dostal se ke kumštu a stal se divadelním principálem ochotníků, kteří si říkají Kašpaři z Mezihoří, a v divadle hraje a režíruje. V Mezihoří proto, že tam má chalupu.

Je dvakrát ženatý, z prvního manželství má dva kluky, z nichž jeden jde v jeho šlépějích a je také střihač – Vladimír Bezděk ml. Ve druhém manželství vyženil dva kluky, jedním z nich je herec Filip Blažek, kterému svého času pomáhal s přijímačkami na konzervatoř. Je dědečkem šesti vnuků.


6.7.1941
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Vladimír Bezděk st. csfd

Rodinné vztahyVideostopNesmrtelná tetaModrý kosatecV hlavní roli obhájceNeklidnou hladinouOlověný chlébBarrandovský videostopPísničky včera, dnes a na zítřekTmavomodrý svět plný slunce, aneb Hybš hraje JežkaTo měl už můj táta rádTo je ta Praha... aneb Hybš hraje Hašlera


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Bezděk st.: 4.4. 2024 05:41