Lee Pace 45 let


Lee Pace, celým jménem Lee Grinner Pace, se narodil v Oklahomě, ale rané dětství prožil na Středním východu v Saudské Arábii. Kvůli jeho otci, který se živil jako naftař, se rodina několikrát stěhovala. Nakonec se vrátili zpátky do USA, nejdříve do New Orleans a později do Hustonu v Texasu. Lee navštěvoval Klein High School v Hustonu, kam chodili například zpěvák Lyle Lovett, herečka Sherry Stringfield, herec Matthew Bomer nebo olympijská vítězka ve skoku do vody Laura Wilkinson. Zde se Lee poprvé setkal s herectvím. Když dokončil střední, byl v roce 1997 přijat na Juilliardovu školu v oboru drama. Během studia si zdokonaloval své herecké dovednosti v klasických rolích. Zahrál si hlavní roli například v dramatech Romeo a Julie, Král Richard II nebo Cassia v Juliu Caesarovi. Po dokončení studia zazářil v kritiky ceněné hře The Credeaux Canvas v divadle Off-Broadway, a poté ve hře The Fourth Sister v divadle Vineyard. V roce 2004 si zahrál ve hře Small Tragedy a za tuto roli byl nominován na cenu Lucille Lortel.

V roce 2003 Lee zazářil v televizním filmu VOJÁKOVA DÍVKA. Za svůj strhující výkon získal cenu Breakthrough Award a byl nominován na Zlatý globus, Independent Spirit Award a Golden Satellite Award. Kvůli roli Calpernii shodil 12 kilo. V roce 2004 se objevil v komediálním seriálu WONDERFALLS, který však neměl dlouhého trvání, a v roce 2007 získal hlavní roli v seriálu ŘEKNI KDO TĚ ZABIL o pekaři koláčů, který dotykem dokáže na jednu minutu přivést mrtvé k životu. Za tuto roli byl několikrát nominován například na Zlatý globus nebo cenu Emmy. Seriál běžel dvě sezony na stanici ABC. V české premiéře ho uvedla televize Prima 3. ledna 2010.

"Zkoušel jsem jednou surfovat v Brazílii, ale jsem příliš těžkopádný."

Během natáčení filmu POSSESSION se seznámil s herečkou Sarah Michelle Gellar a stali se z nich dobří přátelé. Lee měří 191 cm, miluje cestování a má psa ohaře, který se jmenuje Carl.


25.3.1979
Chickasha, Oklahoma, USA
Lee Pace csfd

Hádej, kdo je vrahCaptain MarvelParty začínáPřípad DeLoreanHenryho deníkNaposledy spoluRevoltThe Program: Pád legendyHobit: Bitva pěti armádStrážci GalaxieHobit: Šmakova dračí poušť30 BeatsHobit: Neočekávaná cestaLincolnTwilight sága: Rozbřesk - 2. částIntimní pastThe Miraculous YearMarmadukRande v ŘíměSvatební obřadSingle ManNebezpečná posedlostVelký den slečny PettigrewovéKauza CIAPochybná slávaPádBílá hraběnkaVojákova dívkaNadaceHalt and Catch Fire - PC RebelovéRobot ChickenThe Mindy ProjectŘekni, kdo tě zabil


Aktualizace osobnostního profilu Lee Pace: 11.11. 2023 09:21