Violet Pan Ying-Zi 76 let


Čínská herečka Violet Pan Ying-Tzu se narodila 5.6.1945 v Suzhou, Jiangsu. K Shaw Brothers se připojila bezprostředně po absolvování experimentálního divadla Troupe v roce 1965. Díky vynikajících tanečním a pěveckým dovednostem se v počátcích uplatňovala zejména v operách a muzikálech. Průlom nastává roku 1966, kdy se  nejdříve v menší roli představila v kung-fu klasice Come Drink with Me (1966) a na to velkou rolí v mlátičce Magnificent Trio (1966). Její nejznámější a nejpamětihodnější úloha, která jí proslavila byla v legendárním snímku One-Armed Swordsman (1967).

Od roku 1981 se čím dál více ukazuje v tajvanských TV dramatech a seriálech se kterými sklízí nemalý úspěch. Stává se dokonce nejreprezentativnější kostýmovou herečkou na Tajvanu a získává za své výkony i několik cen. V posledních letech investovala do podnikání mezi Hongkongem a Kanadou a občas se ještě objeví v tajvanských TV dramatech. Na svém kontě má prozatím okolo 50 filmových rolí.


5.6.1947
Suzhou, Jiangsu, Čína
Violet Pan Ying-Zi csfd

Run Tiger, RunPolice AngelThe Perfect Wife?!Xin huo shao Hong Lian siJie duYue ye zhanLa shou xiao xiTie bu jin yingStock FeverNan wang chu lian qing renGui jian chou jue dou du bi dao wangHei bai sanLong xing ba jianYu mian huJiang hu san nu xiaShi san tiao chongTao li chun fengYiu yan kuang liuDie wang jiao waJednoruký šermířLong hu gouAhen daiči: Džigoku butai tocugeki sejoKuai lo qing chunNezdolné trioSpojení ShaolinůTie shan gong zhuQi qi gan si duiXiao yun queXin hua duo duo kaiPan Jin LianLiangshan bo yu zhu ying taiQi xian nu


Aktualizace osobnostního profilu Violet Pan Ying-Zi: 30.3. 2024 13:50