Gustav Bubník 62 let


Herec a dabér Gustav Bubník se narodil 23. dubna 1962 v Bratislavě. Otcem je slavný hokejista Augustin Bubník. Gustav jako malý kluk toužil být farářem. Hodně sportoval, hrál fotbal, tenis i lední hokej, ale pošilhával také po herectví. V deseti letech začal chodit do Dismanova rozhlasového souboru. Ve dvanácti letech dostal svoji první roli v Realistickém divadle. Když bylo Gustavovi dvanáct, zemřela mu maminka. Jeho otec se později podruhé oženil. Gustav v Praze vystudoval konzervatoř (mezi spolužáky byli Lukáš Vaculík, Ondřej Vetchý, Jan Čenský). Na škole se setkal s první ženou Ilonou Svobodovou. Vzali se hned po škole a narodila se jim dcera Adéla. Po dokončení studia prošel angažmá v několika divadlech, např. v Kolíně, na Kladně či v Městských divadlech pražských. Později pracoval jako divadelní producent. Rok studoval na DAMU organizaci a řízení divadla a pak produkoval několik vlastních i cizích projektů. S jeho jménem je spojeno představení Piknik nebo muzikál Kráska a zvíře. Řediteloval v Divadle Jiřího Wolkera a na Kladně.

Na obrazovce se pro něj stala klíčovou televizní a seriálová tvorba, mezi významnější patří rodinný seriál PAN TAU (1975), krimi MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA (1982), SLAVNÉ HISTORKY ZBOJNICKÉ (1985), DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY (1989) nebo TV drama CHVÍLE PRO PÍSEŇ TRUBKY (1979).

S druhou manželkou Soňou má dvě dcery Andreu a Alžbětu. Bohužel i druhé manželství bylo v roce 2010 rozvedeno pro nepřekonatelné rozpory. V posledních letech se Gustav pohybuje především v podnikatelské a finanční sféře. S herectvím si udržuje kontakt díky dabingu, mj. přemlouvá Toma Cruise a Charlieho Sheena.


23.4.1962
Bratislava, Československo
Gustav Bubník csfd

Třináctery hodinyFubuJmenuji se po tátoviSedm bílých plášťůViktor VelikýHádání s HadovkouPohádka o lidské dušiŠach mat !Jak se rozloučit s OdettkouRubikova kostkaKudláčkova metodaVětrná setbaZánik samoty BerhofDaleko od stromuMá láska s JakubemNeúplné zatměníPles na rozloučenouZahrada dětíČertovy kamenyDrž se rovně, KačenkoLáska na druhý pohledChvíle pro píseň trubkyMedvědí tanecZamřížované zrcadloHolubníkO chudém královstvíčkuLeť, ptáku, leť!Vysokofrekvenční píšťalyNikdy toho nenechámPasiánsKonečně si rozumímeOdysseus a hvězdyJak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v ČecháchKrálovské usínáníLeporelo aneb Patero obrázků z pera Jaroslava HaškaPetr pátrá s námiPřípad mrtvého mužeZáhada obrazu sv. ŠebestiánaSlunečnáPrincip slastiRodinné případyHelenaKrejzoviModrý kód


Aktualizace osobnostního profilu Gustav Bubník: 30.10. 2023 18:51