Miroslav Krobot 72 let


Miroslav Krobot se narodil v roce 1951 ve městě Šumperk. Už odmala ho přitahoval svět divadla. Režii studoval na brněnské JAMU od roku 1975. Po dokončení studia začal působit v Západočeském divadle Cheb. Zde si poprvé vyzkoušel postupy autorského divadla. Velkých úspěchů se dočkal i na prknech Národního divadla, Divadla Vítězného února v Hradci Králové nebo v Realistickém divadle v Praze.

Na filmovém plátně debutoval až v roce 2005 ve filmu Petra Zelenky PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ, který byl adaptací jeho původní divadelní hry. Za ztvárnění této role získal Českého Lva. Následně si vystřihl roličku v dramatu RESTART, kde hlavní roli ztvárnila jeho dcera Lenka Krobotová. Jako cholerický řidič autobusu se představil v komedii ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU. Objevil se i ve snímku Alice Nellis TAJNOSTI.

Velký úspěch sklidil díky filmu MAN FROM LONDON, který soutěžil i na festivalu v Cannes. Jeho ženu si zde zahrála slavná anglická herečka Tilda Swinton. Miroslav Krobot patří mezi největší české divadelní režiséry a herce, kteří určují podobu současného českého divadla.


12.11.1951
Šumperk, Československo
Miroslav Krobot csfd

Facky láskyMocBukoKdyby radši hořeloSuperženaVelká premiéraMoje slunce MadMuž se zaječíma ušimaHodinářův učeňOstrým nožemTvMiniUni: Zloděj otázekJako z filmuPřes kosti mrtvýchMalý PánOsmyHořící keřRevivalĎakujem, dobřeOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaVe stínuAlois NebelDůmFimfárum – Do třetice všeho dobrého 3DOdcházení3 sezóny v pekleVenkovský učitelHypermarketMuž z LondýnaNa vlastní nebezpečíTajnostiÚčastníci zájezduPříběhy obyčejného šílenstvíRestartP.F. 77OktopusJak si nepodělat životVodníkZkáza Dejvického divadlaŽivé terčeDabing StreetModré stíny


Aktualizace osobnostního profilu Miroslav Krobot: 12.11. 2023 23:41