Pavel Vítek 61 let


Po maturitě na gymnáziu v Olomouci absolvoval divadelní fakultu Akademie múzických umění v Praze, obor herectví. Získal angažmá v Hudebním divadle Karlín a později, v roce 1986, se prosadil také v pop music hitem „Má svůj den", na který navázal albem Vůně tvý kůže. Od devadesátých let účinkuje v činoherních i muzikálových inscenacích v Praze.

O Pavlu Vítkovi byly natočeny tři dokumentární filmy - Po stopách hvězd, 13. komnata (Česká televize), Mít sen a jemu se vzdát (TV Barrandov).

Je držitelem cen z Mezinárodních písňových festivalů ve Finsku (The Midgnight Sun Song Lahti) a v Maďarsku (festival OIRT).

3. července 2006 uzavřel na hradě Karlštejn registrované partnerství s Janisem Sidovským. O jejich cestě k uzavření partnerství natočil dokument S důvěrou a láskou režisér Michal Herz. Snímek byl kromě Prahy uveden na mezinárodních festivalech gay a lesbických filmů v New Yorku, San Francisku a v Bratislavě.


30.9.1962
Olomouc, Československo
Pavel Vítek csfd

Malá mořská vílaProtektorZvonokosyStvoření světaNejen v těchto dnechPlaváčekStopy zločinu: Případ pobožné mumieUstláno na čekankáchV čase vánočnímSamorostVítr v kapseOhnivý kuřeDivadlo jednoho divákaČerná zeměTak se ptámPopStoryBravó, pane dirigenteFelix 70Tajemství Pavla VítkaPo stopách hvězdS důvěrou a láskou13. komnataKarel Gott - Hvězda první velikostiVánoce Daniela HůlkyŽofín, ostrov vzpomínek a snůBez napětíEva Pilarová a hostéPavel Vítek - Mám rád vůni tvý kůžeJiří Zmožek: Nejhezčí dárekKrálovny popu na KarlštejněLegenda Zdeněk BorovecPavel Vítek: Mám svůj denPocta Karlu GottoviZlatá šedesátáKarel Svoboda 80Pocta muzikálůmKarel Gott 70Hity 86AngelikaTři mušketýřiDraculaDobrovolní hasiči roku 2020Největší flám s Jiřinou BohdalovouAdventní koncerty České televize 2020Filmové šlágryCeny Thálie 2017Galakoncert Kapky nadějePoslední zhasne


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Vítek: 16.3. 2024 01:34