Dominik Hašek 59 let


Žijící legenda českého a československého sportu - hokejový brankář Dominik Hašek je mnohými považován za jednoho z nejlepších hokejistů a sportovců všech dob.

V r.1990 odešel do Severní Ameriky a rozhodl se prosadit v nejslavnější hokejové lize světa kanadsko-americké NHL. Zpočátku zažíval v zámoří krušné chvíle. Nedařilo se mu a američtí novináři se vysmívali jeho zvláštnímu hernímu stylu. Změna přišla v r.1993 kdy se stal členem klubu Buffalo Sabres a při zranění svého kolegy Granta Fuhra konečně dostal naplno příležitost ukázat co umí.

Dominik se odvděčil za důvěru senzačními výkony a v průběhu následujících let se vypracoval na pozici možná nejlepšího brankáře na světě. Šestkrát vyhrál Vezina Trophy - cenu pro nejlepšího maskovaného muže ligy a dvakrát dokonce Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče vůbec.

Patrně nejslavnější moment kariéry si odbyl v r.1998 kdy Českou republiku reprezentoval na Olympijských hrách v japonském Naganu. V šesti zápasech proti nejlepším hokejistům planety inkasoval jen šest gólů a doslova vychytal pro naši zemi první zlatou olympijskou medaili v historii.


29.1.1965
Pardubice, Československo
Dominik Hašek csfd

Děti NaganaSmečkaRafťáciRed WingsLajnaRudyho má každý rádVyprávějArli$$Para Ostrava 2019 - Přepište dějinyPásky z NaganaDominik Hašek: Porážka neznamená konec ani v hokejiPopStory741 690 + 1 JágrDominik Hašek - Zrozen k chytáníPušky, puky, pivo a psiAttitude EraTajemství Michala DavidaSport 2010Milujeme hokejTurínský svátek s pohádkovou tečkouSalt Lake 2002: Stories of Olympic GloryHvězdy na VltavěKarel Gott - Hvězda první velikostiNagano 1998 - hokejový turnaj stoletíZlatý turnaj stoletíProfil hokejového brankáře: Dominik HašekRadiožurnál SportTutorialKarlos ShowSto let sportu – galavečer českého sportuChart ShowMoje místa90’ ČT24Ceny Czech Grand Design 2014Český Slavík Mattoni 201460 pečetí7 pádů Honzy DědkaArchiv ZDrzá DianaZrcadlo tvého životaTo byl náš hitHyde ParkMazecShow Jana KrauseČesko Slovensko má talentNa slovíčkoVíkendVšechnopártyUvolněte se, prosím1999 NHL All-Star GameFestivalové vteřinyGENUSNHL on FOXČeský bodyguardUdálostiBuly


Aktualizace osobnostního profilu Dominik Hašek: 1.11. 2023 01:22