Elton Chong 68 let


Korejský herec, akční režisér, kaskadér a bojový umělec Elton Chong vl.jm. Jeong Jin Hwa se narodil 19.2.1956 v Jížní Koreji. Elton Chong se poprvé před kamerou objevil v Korean Connection (1974) s vražedným taekwondo duem Jang Lee Hwangem a Kwan Yung Moonem. Následoval zapomenutý martial art flick Special Mission (1976) a hned na to zazářil díky svému excelentnímu bojovému umění taekwondo v Secret Agent (1976) a Black Dragon River (1976). Tyto dva kung-fu snímky jsou známé hlavně proto, že v nich poměřili síly nejlepší korejští taekwondo šampióni Hwang Jang Lee a Casanova Wong.

V Koreji se Elton Chong stává slavnou hvězdou a po svém posledním filmu Back to Even (1992) odchází z filmové branže, ovšem pokračuje sem tam jako akční režisér. Režíroval třeba akční sekvence Dragona Lee počátkem 90. let a poté začal pracovat jako obchodník. Nyní je vlastníkem obchodní společnosti a naposledy spolupracoval na The Age of Fighting (2003). Na svém kontě Elton Chong zanechal 30 snímků.


19.2.1956
Ham-Pyoung, Jižní Korea
Elton Chong csfd

American Ninja: The MagnificentZombie Vs. NinjaPěst zlaté opiceQi shi tong shiThe Return of the Shaolin Chef소림사 주방장소림십대여걸Had vrací úderReturn of Red TigerEighteen Women Fighters of MurimKeum Ho MoonLong xing dao shou jin zhong junPomsta tygraSadaetonguimunSi da men paiBei Shao linGugje gyeonchalHeuglyong-gangTajní nepřátelé Stříbrné liškyDolaon oedari


Aktualizace osobnostního profilu Elton Chong: 28.11. 2023 15:36