Ursula Andress 88 let


Pochází ze švýcarského Bernu, kde se v roce 1936 narodila německým rodičům. Po studiích v Bernu a Ženevě odjela do Paříže, kde byla nějakou dobu fotomodelkou. Film byl pro ni poměrně logickým pokračováním kariéry. Poprvé se k němu dostala během prázdnin v Římě (později řekla, že to producenti přišli první k ní). V USA byla nazývána novou Marlene Dietrich, ačkoli jiní tvrdili, že jediná věc, kterou měla s Dietrich společnou byli němečtí předkové a nohy.

V roce 1981 se při natáčení CLASH OF THE TITANS setkala s mnohem mladším Harrym Hamlinem, který se stal otcem jejího dítěte. Ačkoli Ursula Andress pokračovala v natáčení filmů v osmdesátých i devadesátých letech, tak stále připomínala to čím byla ve své nejslavnější roli z roku 1962... a bývá tedy vzpomínána jako tato oslnivá kráska skromného talentu.


19.3.1936
Ostermundigen, kanton Bern, Švýcarsko
Ursula Andress csfd

Die VogelpredigtCremaster 5Alles gelogenPrincezna Fantaghiró 4Princezna Fantaghiró 3Man Against the Mob: The Chinatown MurdersBig Man V. - Uloupené šperkyKlassezämekunftLiberté, égalité, choucrouteManimalMexiko v plamenech - Rudé zvonySouboj TitánůTygřiceŽelezná maskaKanibalové 2Dvojí zločinLe avventure e gli amori di ScaramoucheSafari ExpresSpogliamoci così senza pudorAfrický expressColpo in cannaDue cuori, una cappellaInfermiera, L'L'ultima chanceFive Against CapricornRivalové pod rudým sluncemV pravý časThe Southern StarLe dolci signoreCasino RoyaleModrý MaxAlespoň jednou než zemřuCo je nového, kočičko?Desátá oběťMuž z HongkonguNightmare in the SunVládkyně AyeshaElvis Presley: Fun in AcapulcoČtyři z TexasuDr. NoLa catena dell'odioLe avventure di Giacomo CasanovaAmericano a Roma, UnPetr VelikýDee TimeGala de l'unionBelmondo, l'incorrigibleDeneuve, la reine CatherineBanned Alive! The Rise and Fall of Italian Cannibal MoviesBelmondoSean Connery - der Mann, der nicht Bond sein wollteCelebrity Nude Revue Best of the Saucy 70's Volume 1Video Nasties: Moral Panic, Censorship & VideotapeTrue BondElio Petri... Poznámky o filmařiThe Best of 'So Graham Norton'100 Greatest Sexy MomentsBondovy dívky jsou věčnéJames Bond StarsTen kluk bude točit


Aktualizace osobnostního profilu Ursula Andress: 1.11. 2023 16:39