Leeroy Thornhill 52 let


Leeroy Thornhill  je britský hudebník, tanečník a klávesista hudební skupiny The Prodigy. Narodil se v Barkingu, ale vyrůstal v Rayne poblíž Braintree v Essexu.

Thornhill v roce 2000 opustil skupinu a vydal několik EP pod jmény Longman a Flightcrank, tyto projekty však nebyly příliš úspěšné. Nyní dělá DJ na velkých akcích a je stále v kontaktu s The Prodigy. Dělal podporujícího DJ i během koncertního turné The Prodigy 'Their Law'. Byl zasnoubený se Sarou Cox, DJkou na BBC Radio 1, ale rozešli se v červnu roku 2000. Také remixoval skladby jiných umělců, např. Nuvole Rapide italské rockové skupiny Subsonica. Thornhill nyní spolupracuje s DJ Hyper a vystupuje i na jejich živých představeních.

Jeho posledním projektem bylo vytvoření nahrávací společnosti Electric Tastebuds, zabývající se stylem nu skool breaks. Ta nedávno začala spolupracovat s breakbeatovou skupinou The Wrongstar Society. V říjnu roku 2008 natáčí videoklip k "Everything U Need", skladbě Thornhillova projektu Smash Hi-Fi. Video režírovali Philip Carrer a Bleeding Apple.


8.10.1971
Barking, Londýn, England, Velká Británie
Leeroy Thornhill csfd

A Walk in the Park: The Joseph & Loretta Law StoryThe Prodigy: Their Law - The Singles 1990-2005I Love 1980'sThe Prodigy ‎– Electronic PunksThe Prodigy - BreatheThe Prodigy - FirestarterThe Prodigy - PoisonThe Prodigy - No Good (Start The Dance)The Prodigy - Voodoo PeopleThe Prodigy - One LoveThe Prodigy - Wind It Up (Rewound)The Prodigy - FireThe Prodigy - Out Of SpaceThe Prodigy - CharlyThe Prodigy: Everybody in the PlaceLiquid NewsNever Mind the Buzzcocks


Aktualizace osobnostního profilu Leeroy Thornhill: 16.3. 2024 12:17