Benjean


Nejchytřejší jsou voříšci. Čistokrevnost s sebou nese hloupost.

Prvním Benjim, což je vlastně původně smyšlené filmové jméno, byl pes trenéra Franka Inna Higgins (více v biografii Higginse), který hrál pouze v jediném Benjiho filmu. Ve všech následujících pak hráli jeho potomci, kteří stejně jako potomci Pala (Lassie) převzali jeho filmové jméno. Všechny snímky měly stejného režiséra, Joea Campa a stejného zvířecího trenéra Franka Inna.

Benji byl jako druhý pes v historii filmu uveden do síně slávy American Humane's Animal Actors (první byl Pal=Lassie), kterážto společnost vytvořila zvířecí obdobu Osk2arů, a dvakrát obdržel American Guild of Variety Artists' Georgie Award jako nejlepší zvířecí bavič roku. A společně s Tomem Hanksem a Tomem Cruisem byl diváky zvolen jako jeden z deseti nejpopulárnějších bavičů USA.

K dnešnímu dni (7/2006) hráli ve filmu celkem čtyři psi stejného jména. Poslední z nich fenka Benjean, hrála v BENJI SE VRACÍ (2004), neměla geneticky s Higginsem nic společného. Stejně jako Higgins pocházela z psího útulku, ale v Gulfportu v Mississippi, kde ji roku 2001 režisér Camp po čtyřměsíčním hledání náhodou objevil, když si přijel prohlédnout úplně jiného psa. A o necelých pět týdnů později se už objevila v televizi v zábavném pořadu GOOD MORNING AMERICA.

Benjean csfd

Hledá se BenjiZáměnaOko za okoPsí životBenji 2: Dobře utajený kódBenji, Zax and the Alien PrinceBenji at WorkThe Phenomenon of BenjiBenji Takes a Dive at MarinelandBenji's Very Own Christmas Story


Aktualizace osobnostního profilu Benjean: 21.3. 2024 06:18