Steven Weber 63 let


Steven Robert Weber je americký herec, ale vyzkoušel si i práci režiséra a scénáristy. Proslavil se rolí sukničkářského pilota Briana Michaela Hacketta v seriálu KŘÍDLA (1990), za niž byl nominován na "TV Land award". Později jsme ho mohli vidět spíše ve vážnějších rolích, například v thrillerech SPOLUBYDLÍCÍ (1992), THE TEMP (1993) a v psychologickém dramatu o lásce LEAVING LAS VEGAS (1995). Hlavní roli si zahrál v gay komedii JEFFREY (1995) a díky ztvárnění Jacka Torrance v televizní verzi Kingova OSVÍCENÍ (1997) získal "Saturnovu cenu" za nejlepšího televizního herce.

Do té doby nebyl příliš známý, ale v roce 1990 si za svůj výkon v seriálu KŘÍDLA vysloužil nominaci. Také na sebe upozornil ve filmu FLAMINGO KID (1984) a v seriálu THE KENNEDY'S OF MASSACHUSETTS (1990). Uznání a ocenění si získal za hlavní roli v televizním remaku OSVÍCENÍ (1997). Později si zahrál i v dalších adaptacích Stephena Kinga a to v povídce YOU KNOW THEY GOT A HELL OF A BAND v rámci seriálu NIGHTMARES AND DREAMSCAPES (2006) a v televizním filmu BEZNADĚJ (2006). V seriálech HERKULES (1998), WILL A GRACE (2005), MŮJ PŘÍTEL MONK (2007) a ZOUFALÉ MANŽELKY (2008) se objevil jako host.

Vedle hraní také napsal scénář k filmu CLUBLAND (2001), který zároveň i produkoval a zahrál si zde jednu z hlavních rolí. Alan Alda v něm představuje Weberova otce a za roli získal cenu Emmy. Weber se také podílel na režii mysteriózního seriálu KRAJNÍ MEZE (1995).

Žije se svou druhou ženou, Juliette Hohnen, bytovou architektkou a bývalou ředitelkou pobočky MTV v Los Angeles. Spolu mají syny Jacka Alexandra (2001) a Alfieho Jamese (2003). Naposledy si zahrál Arthura v dramatu KISS ME (2014) a v současnosti natáčí film YOU ABOVE ALL (2015).


4.3.1961
Queens, New York City, New York, USA
Steven Weber csfd

You Above AllAllan the DogDokonalostNávrat do Vánoční zátokyBatman vs. Two-FaceHandsomeBatman: Návrat maskovaných křižákůBláznivá nocKiss MeCrawlspacePředvečer zkázyTom Dick & HarrietPes jménem DukeA Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner!Being Bin LadenMalý kousek nebeNadějný rokSon of MorningMůj milý, můj drahýFarm HouseChoose ConnorJá, mé druhé já a zase jáBeznadějInside OutThe MogulsTrávaSleep Easy, Hutch RimesThe Twelve Days of Christmas EveClubLandJosef - Král snůNa nepřátelské půděČasový kódLate Last NightMilostné dopisyNa první pohledCharlie 3: Všichni pejskové slaví VánoceHrozny hněvuI Woke Up Early the Day I DiedManželství s nepřítelemVálka v ZálivuOsvíceníStories from the EdgeDrákulovinyJeffreyJust LookingOpustit Las VegasBendersBetrayed by LoveV zajetí temnotZáskokSpolubydlícíDeception: A Mother's SecretKojak: Osudná chybaLos ángelesPolda na zabitíKouzelná chvíleHamburger HillWalls of GlassFlamingo KidTen magor Wilson


Aktualizace osobnostního profilu Steven Weber: 1.11. 2023 02:39