Han Lu Kuang 86 let


Hongkongský kameraman Han Lu Kuang začínal koncem 50.let jako asistent kamery pod jménem Hon-Lok Kwong. Z té doby se může pochlubit účastí na How Wong Fei-Hung Smashed the Five Tigers (1961), kde se blýsknou stárnoucí bojoví umělci Kwan Tak Hing a Kien Shih, ale i známý akční choreograf Lau Kar Leung. V počátku 60.let pozvolna působil jako asistent kamery převážně v dramatech.

Filmy měly veliký úspěch a přicházely mu nabídky stát za kamerou nejen u Cheh Changa, ale i u režisérů jako byli Lo Chen, Ho Meng-Hua, nebo Griffin Yueh. Nejčastěji zabíral akční choreografie bojového klanu Lau, ale i klany Yuenů, nebo Siu Chung Leunga (tj.otec Tonyho a Bruce Leunga). Mezi jeho nejznámější kameramanskou práci lze označit úspěchy s hity The Casino (1972), Police Force (1973), Master of Kung Fu (1973), Village of Tigers (1974), The Spiritual Boxer (1975), nebo Deadly Angels  (1977). Han Lu Kuang poté ukončil kameramanskou činnost a zanechal po sobě přes 30 natočených filmů.


6.1.1938
Hongkong
Han Lu Kuang csfd

Qiao tan nu jiao waShe wang ziBiao chi fei yangHou shengShen daVšichni muži jsou bratřiE Hu CunGuai ren guai shiXi du zheJing chaKrál mořských vlkůMistr Kung FuJi xiang du fangWang ming tuJin yin chouChun huoJiang hu san nu xiaFei dao shouLuo xieDa ci keJednoruký šermířHuang Fei Hong yuan da po wu hu zhenDu zhang fu


Aktualizace osobnostního profilu Han Lu Kuang: 18.3. 2024 09:10