Emmanuelle Seigner 57 let


Herečka, modelka a zpěvačka Emmanuelle Seigner se narodilla 22. Června, 1966 v Paříži. Její otec pracoval jako fotograf a matka novinářka. Jejím dědečkem byl Luis Seigner, ředitel Comédie Francaise, který se také objevil v několika filmech. Studovala katolickou školu a již ve čtrnácti letech začala s modelingem. Zvláštní tajemná krása z ní udělala mezinárodní tvář.

Opravdovou hvězdu z ní udělal až režisér Roman Polanski, za kterého se roku 1989 provdala, a má s ním dvě děti, dceru Morgane a syna Elvise. Nejprve ji obsadil do kriminálního dramatu 48 HODIN V PAŘÍŽI/FRANTIC (1988), v němž hraje hlavní roli společně s Harrisonem Fordem a následně do snímku HOŘKÝ MĚSÍC (1992), kde ztvárnila tanečnici Mimi, která vykonala krutou pomstu svému partnerovi, ne zrovna úspěšnému spisovateli Oscarovi, jenž se dívky přesytil a později i ponižujícím způsobem zbavil. Tato role Emmanuelle Seignerovou zatím nejvíce herecky proslavila. S Romanem Polanskim natočila ještě mysteriózní horor DEVÁTÁ BRÁNA (1999), kde hraje po boku Johnyho Deppa.

Dále se také objevila v jedné z hlavních rolí francouzsko - amerického dramatu SKAFANDR A MOTÝL (2007) a hraje i v EDITH PIAF (2007) autobiografickém filmu této proslulé pěvecké hvězdy.

Mimo filmovou dráhu ztvárnila např. hlavní roli ve videoklipu kapely Death in Vegas nazvaném Hands Around my Throat či na DVD Lou Reed´s Berlin a v roce 2006 se stala zpěvačkou pop-rockové kapely Ultra Orange, jejíž název se později změnil na Ultra Orange and Emmanuelle. Má za sebou rovněž několik divadelních rolí.


22.6.1966
Paříž, Île de France, Francie
Emmanuelle Seigner csfd

Pet Shop DaysŽaluji!U brány věčnostiPodle skutečné událostiStalinova pohovkaThe Siege of JadotvilleŽivot za životVenuše v kožichuMuž, který se smějeQuelques heures de printempsU nich domaChicasEssential KillingBestie musí zemřítSpolečenská pravidlaEdith PiafPoslední píseňSkafandr a motýlBackstageA žili spolu šťastně až na věkyOs ImortaisV zajetí tělaLagunaStreghe verso nordFernando Krapp m'a écrit cette lettreBuddy BoyDevátá bránaNa plný plynPlace Vendôme - Svět diamantůLa Divine PoursuiteNirvanaPourvu que ça dureÚsměvHořký měsícMale oscuro, Il48 hodin v PařížiCours privéDetektivL'année des médusesInsoupçonnableJulian Schnabel: A Private PortraitRoman Polanski: Můj životBerlin Lou ReedaL'hebdo cinémaCapitalQuotidienRencontres de cinémaJour de fêteSalut les TerriensCafé PicoulyOn ne peut pas plaire à tout le mondeTout le monde en parleLa nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Emmanuelle Seigner: 17.12. 2023 09:36