James Gandolfini (1961 - 2013)


James Gandolfini se narodil ve Westwoodu, New Jersey 18. září 1961. V roce 1979 ukončil střední školu (Park Ridge High School) a poté vystudoval Rutgers University v New Brunswicku. Nevěnoval se herectví od mládí, přivedl ho k němu až kamarád koncem 80. letech, a to velice jednoduše. Vzal Gandolfiniho na kroužek herectví, který sám navštěvoval. Hned první hodina zanechala na Gandolfinim hluboký dojem. Později v jednom rozhovoru prohlásil: "Nikdy jsem se mezi herci nepohyboval. Nic mi to neříkalo. Když jsem ale na tom hereckém kroužku viděl, jak se například dlouhé minuty cvičí v soustředění tím, že prostrkávají niť uchem jehly, koukal jsem na to a říkal si: Tyhle lidi musej bejt pořádný magoři. Ale zároveň mě to přitahovalo, hrozně zaujalo."

Opravdový zlom pro Gandolfiniho filmovou kariéru přišel až v roce 1999. David Chase ho obsadil do seriálu "RODINA SOPRÁNU". James Gandolfini se v něm ujal role mafiánského bosse z New Jersey a po odvysílání první série sklízel obrovské uznání. Jak ze strany nadšených diváků, tak filmových kritiků. Producent seriálu Rodina Sopránů David Chase v rozhovoru pro web HBO na jeho adresu řekl: "Viděl jsem ho a okamžitě jsem si řekl: Ano, to je on! To je herec, kterého hledáme. Potřebovali jsme někoho, kdo by přesně vyjadřoval rozpor v seriálu. Je laskavým otcem a zároveň šéfem podsvětí, vrah. A v obou rolích musí působit přirozeně, věrohodně. A to se mu daří. V jedné scéně vypadá laskavě, nevině a v druhé z něho jde velký strach, vyzařuje z něho taková vnitřní síla. Celou show vlastně drží on, je výbornou ústřední postavou."

Pár faktů o Jamesi Gandolfinim:

* V současnosti bydlí v Greenwich Village, New Yorku


18.9.1961
Westwood, New Jersey, USA
19.6.2013
Řím, Lazio, Itálie
James Gandolfini csfd

Špinavý prachyA dost!KouzelníciNicky Deuce30 minut po půlnociNot Fade AwayZabít tišeCinema veriteDown the ShoreViolet & DaisyMint JulepSvět podle MalloryMax a maxipříšerkyPolitické kruhyÚnos vlaku 1 2 3Příběhy z USAPříběhy ztracených dušíVšichni královi mužiZabijáci osamělých srdcíRomance a cigaretyPřežít VánoceMexičanMuž, který nebylPoslední pevnost8 MMAnděl smrtiMax a KevinŽaloba12 rozhněvaných mužůJak ta je úžasnáPravdivá romance IIPorotceSoumrak nad ManhattanemChyťte ho!Krvavý přílivLe Nouveau mondeAngieNebezpečné pádyItalský filmPan BáječnýPrachy za nicCizinec mezi námiShock! Shock! Shock!Rodina Sopránů


Aktualizace osobnostního profilu James Gandolfini: 7.12. 2023 12:00