David Ayer 56 let


V první řadě scénarista, David Ayer, se narodil ve městě Champaign, stát Illinois. Vyrůstal ovšem v Minnesotě a poté v Marylandu. Jeho dětství a dospívání nebylo vůbec lehké, rodiče ho vyhodili z domu když byl ještě teenager. Kvůli této události začal bydlet u příbuzných v problematické části Los Angeles. Navštěvoval střední školu v oblasti Rampart, která se v 90. letech proslavila obrovskou mírou policejní korupce. Námět korupce, hlavně u policie, je v Ayerových filmech velmi častý. Po dokončení střední školy se přidal k americkému námořnictvu. Dostal se na palubu ponorky a účastnil se bojů v posledních dnech studené války. Poté byl se všemi poctami propuštěn a vrátil se do Los Angeles. Pracoval jako elektrikář a ve volném čase začal psát krátké povídky.

Na dalším projektu, filmu s názvem TEMNÝ STÍN NAD L.A., spolupracoval s Jamesem Ellroyem, který napsal původní příběh a Ayer ho upravil do podoby scénáře. Film je z prostředí losangeleské policie, stejně jako S.W.A.T. - JEDNOTKA RYCHLÉHO NASAZENÍ a hlavním hybatelem příběhů je jak jinak - korupce.

Do režisérské židle poprvé usedl v roce 2005, aby natočil kriminální drama DRSNÝ ČASY. Zatím režíroval tři filmy, nejnověji END OF WATCH. STREET KINGS je jediný, ke kterému nenapsal scénář. Tuto práci svěřil ostřílenému Jamesi Ellroyovi.


18.1.1968
Champaign, Illinois, USA
David Ayer csfd

Dirty DozenVýběrčí daníSebevražedný oddílSabotណelezná srdcePatrolaDrsný časyS.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazeníTemný stín nad L.A.Rychle a zběsileTraining DayPonorka U-571Levon's TradeThe BeekeeperBrightKrálové uliceDeputyLCD Soundsystem: Pow PowNorth HollywoodJoker: Put on a Happy FaceDawn of the Justice LeagueThe Long Shadow of Dirty HarryHollywood InsiderJanela IndiscretaHBO First Look


Aktualizace osobnostního profilu David Ayer: 6.11. 2023 20:10