Jon Avnet 74 let


Jon Avnet režíroval, napsal a produkoval více než 80 filmů, televizních filmů, seriálů a divadelních her na Broadwayi, za které získal Oscary, ceny Emmy, Tony, Peabody, DGA, Humanitas, Zlaté glóby a medaili Franklina Shaffnera udělovanou AFI. Režíroval na Oscara nominovaný výkon Jessicy Tandy a tři na Emmy oceněné výkony Margo Martindale, Colleen Dewhurst a Judy Davis.V roce 2013 obdržel čestný doktorát v oboru komunikace od Amerického filmového institutu a v roce 2016 cenu Creative Spirit Award od Pensylvánské univerzity. Mezi další ocenění, která Avnet získal, patří Bill of Rights Award od ACLU, Freedom of Expression Award od The New York Board of Review a GLAAD Media Award za vynikající celovečerní film.

Avnet byl výkonným producentem filmu Černá labuť s Natalií Portman (držitelkou Oscara za nejlepší ženský herecký výkon) v režii Darrena Aronofského. Černá labuť získala celkem pět nominací na Oscara (včetně nominace za nejlepší film) a také několik nominací a vítězství od PGA, WGA, SAG, BAFTA, AFI a Zlatých glóbů.

V televizi Avnet produkoval film Hořící postel s Farrah Fawcett v hlavní roli, který získal osm nominací na cenu Emmy a dodnes je nejlépe hodnoceným televizním filmem, který kdy NBC vysílala. Vyprávěl skutečný příběh Francine Hughes, která žila ve velmi násilnickém vztahu, který skončil tím, že svého manžela upálila. U soudu byla zproštěna viny. Film byl nominován na Zlatý glóbus za nejlepší film. Tento film se zasloužil o vznik „syndromu týrané ženy“ jako právní obrany obětí domácího násilí.

V roce 2017 Avnet režíroval a podílel se na scénáři filmu Three Christs s Richardem Gerem. Scénář je založen na kontroverzní studii z roku 1959, která je popsána v knize Dr. Miltona Rokeache „The Three Christs of Ypsilanti“. Tři paranoidní schizofrenní pacienti, kteří o sobě tvrdili, že jsou Ježíš Kristus, byli umístěni na společné oddělení, aby se zjistilo, zda lze jejich bludy změnit. Film měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu a do kin jej v lednu 2020 uvedla společnost IFC Films.


17.11.1949
Brooklyn, New York City, New York, USA
Jon Avnet csfd

Čtyři dobré dnyTři KristovéOprávněné vraždy88 minutZemě slepýchSvět zítřkaVzpouraCo vlastně ženy chtějí?Král džungleRudý labyrintIntimní detailyŠampióni 3Když muž miluje ženuStrom snůŠampióni 2Dva životy jedna smrtŠampióniChlapi neutíkajíSměšně o lásceAž k bodu zlomuFeťáciVraždy podle kalendářeRiskantní podnikHlavní podezřelýBláznivá cestaHomeward BoundOdvážný nový světHave a Little FaithPleading GuiltyBunker HillSixty Minute ManBetween Two WomenStrážce pořádkuManhuntSlizoun PeteMizera


Aktualizace osobnostního profilu Jon Avnet: 30.3. 2024 10:06