Gabrielle Drake 80 let


Britská herečka Gabrielle Drake se objevila se v 70. letech v televizních seriálech The Brothers a UFO. Počátkem 70. let se na obrazovce objevila v několika erotických rolích. Později se zúčastnila telenovel Crossroads a Coronation Street a měla také divadelní kariéru.

Poprvé získala širokou pozornost ztvárněním poručíka Gay Ellis ve sci-fi seriálu UFO (1970) ve kterém nosila stříbrný oblek a fialovou paruku. Počátkem 70. let byla Gabrielle spojována s rozmachem britských sexploitačních filmů. Nahá se objevila ve filmech Connecting Rooms (1970) a hrála jednu z hlavních rolí v sexuální komedii Au Pair Girls (1972). Objevila se ve dvou filmech Dereka Forda, Suburban Wives (1971) a jeho pokračování Commuter Husbands (1972), ve kterých si zahrála vypravěčku, která spojuje nesourodé epizody.

V roce 1970 se ucházela o roli Jo Grant v Doctor Who, kde se dostala do užšího výběru tří hereček, ale nakonec roli nedostala. Měla dlouhou divadelní kariéru začínající v polovině 60. let a pravidelně se objevovala v televizních dramatech. Gabrielle dnes žije v opatství Wenlock v Much Wenlock ve státě Shropshire v domě, který koupila v roce 1983 se svým manželem, jihoafrickým umělcem Louisem de Wetem, který zemřel v roce 2018. Během několika let renovovali svůj domov jako umělecký projekt. V roce 2014 vydala monografi svého bratra.


30.3.1944
Lahore, Punjab, Pákistán
Gabrielle Drake csfd

Peter Warlock: Some Little JoyPřípady inspektora Lynleyho: Pod rouškou smrtiPřípady inspektora Lynleyho: Pádné důvodyZlodějnaAll About a Prima BallerinaCommuter HusbandsAu Pair GirlsSuburban WivesConnecting RoomsThere's a Girl in My SoupKřížovkaThe Man OutsideBoy Meets GirlThe RoyalDoctorsVenkovská praxeHeartbeatMedicsFfizzNumber 10Never the TwainKelly MonteithDo You Remember?ProfesionálovéThe New AvengersWodehouse PlayhouseVillage HallThrillerUFOThe AdventurerThe BrothersVillainsKateMan at the TopSpecial BranchFor Amusement OnlyJourney to the UnknownThe ChampionsVirgin of the Secret ServiceHauntedITV PlayhouseMan of our Times, AMisleading CasesIntrigueWorld of Wooster, TheBest of FriendsThe SaintThe AvengersCoronation Street


Aktualizace osobnostního profilu Gabrielle Drake: 4.4. 2024 22:01