Jaroslav Hladík 136 let


Další z dlouhé řady jmen, dnes již naprosto zapomenuté, je Jaroslav Hladík, nesmí být však zaměňován se známým baletním mistrem Národního divadla.

Jen stěží bychom hledali nějakou významnější či nějak snadno identifikovatelnou roli. Byl obsazován, jen protože psal v té době pro neznámé filmové  periodikum a zúčastňoval se natáčení v ateliérech, aby pak mohl s herci sepsat rozhovory a postřehy z filmu. Tak jako  jeho kolega novinář Josef Kytka.

Přesto bych uvedl aspoň jeho roli strýce Viktora ve filmu Vdovička spadlá s nebe (1937). Jinak hrál většinou hosty na různých sešlosechí, večírcích a muže v pozadí. Jeho první manželka byla o 18 let mladší herečka, Jiřina Stanislavová, která po provdání přijala jeho příjmení. Brali se na začátku 30 let. Manželství však dlouho nevydrželo a na konci 30 let se rozvedli. Jaroslav Hladík se pak ještě jednou oženil, jak bylo jeho zvykem, opět si vzal o mnoho mladší ženu, tentokrát o 21 let mladší slečnu Selmu Donbauerovou.

V roce 1948 si v našem již zestátněném filmu zahrál naposled, epizodku přísedícího u soudu. Další osudy, novináře a filmového komparzisty, Jaroslava Hladíka však nejsou známy.


24.4.1887
Praha, Rakousko-Uhersko
Jaroslav Hladík csfd

O ševci MatoušoviAž se vrátíš...LavinaJarní píseňSobotaExperimentBarbora HlavsováOkouzlenáZlaté dnoGabrielaModrý závojPaličova dceraRukavičkaTurbinaAdam a EvaMadla zpívá EvropěPacientka Dr. HeglaPíseň láskyMuž z neznámaPozor, straší!Advokátka VěraDěvčátko z venkovaDůvod k rozvoduVdovička spadlá s nebeIrčin románekKomediantská princeznaSvětlo jeho očíTři muži ve sněhuUličniceBezdětnáKrál uliceOsudná chvílePrvní políbení


Aktualizace osobnostního profilu Jaroslav Hladík: 19.4. 2024 18:39