Lee Daniels 64 let


Celým jménem Lee Louis Daniels se narodil 24.12.1959 ve Philadelphii (Pensylvánie, USA). Po dokončení střední školy odešel do Missouri na Lindenwood University in St. Charles. Poté se přestěhoval do Los Angeles, kde kupodivu začínal v agentuře poskytující ošetřovatelskou péči. Ve svých 21 letech si založil i svou vlastní agenturu. Poté už začala jeho kariéra u filmu. Začínal jako vedoucí castingu, poté postoupil na manažerský post.

Daniels se rozhodl pokořit další příčku a v roce 2005 debutoval v režisérské židli filmem SHADOWBOXER. Ve filmu si vedle oscarové Helen Mirren zahrál i sám Daniels, film byl však přijat poněkud vlažně. V roce 2008 odprodukoval TENNESSEE, který, stejně jako jeho předchůdce, nenaplňoval sály kin tak, jak by si Daniels přál.

Vrátil se ke spolupráci s Mo'Nique, opět zaujal místo režiséra a natočil PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE. Ve filmu zazářila i dosud neznámá Gabourey Sidibe a obě jsou za své role nominovány na Oscary. Film má celkem 6 nominací a až 7. března 2010 se ukáže, kolik jich dokázal Danielsův "Poklad" proměnit.

Lee Danniels žije v současné době v New Yorku se svým přítelem Billym Hopkinsem, který pracuje taktéž u filmu. Společně vychovávají bratrovy dvě děti Claru Infinity a Liama Samada.


24.12.1959
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Lee Daniels csfd

Betonový kovbojKomorníkReportérPreciousTennesseeStín zabijákaThe WoodsmanPles příšerJanis Joplin: Get It While You CanThe United States vs. Billie HolidayEmpireStarAgnes a jeho bratřiHitsville: The Making of MotownBehind the ScenesMichael Jackson's Journey from Motown to Off the WallFatherhood 101From Push to PreciousMy Big BreakIndie Sex: Censored


Aktualizace osobnostního profilu Lee Daniels: 5.11. 2023 02:53