John Cena 47 let


Celým jménem John Anthony Felix Cena se narodil 23.dubna 1977 v americkém městě West Newbury, Massachusetts. V současné době je hlavní tváří největší wrestlingové organizace World Wrestling Entertainment. Je druhým nejstarším z pěti bratrů a sám o sobě říká, že když zrovna nezápasí, je rodinný typ. Promoval na Springfield College ve cvičební fyziologii a lidské anatomii. Na stejné škole byl zároveň členem školního fotbalového týmu.

Po velice úspěšných letech ve wrestlingovém světě a vydání úspěšného rapového alba, začal John pokoukávat po filmové branži. V roce 2006 natočil svůj první film VOJÁK, který měl premiéru v březnu roku 2007. V tomto akčím filmu si zahrál čerstvě propuštěného mariňáka, který bojuje za záchranu své manželky proti klasickému „záporákovi,“ kterého zde hraje Robert Patrick a stal se vstupní branou do filmového světa. Dva roky po premiéře Vojáka, si John zahrál opět hlavní roli ve snímku 12 KOL, který režíroval známý režisér Renny Harlin. Tento snímek snímek nabízí ještě více akce než VOJÁK a dosáhl mnohem vřelejšího přijetí u fanoušků a kritiků než film předešlý. V roce 2009 přišel bezesporu zatím vrchol v Johnově filmové kariéře. Tím vrcholem je film LEGENDARY, ve kterém si John zahrál po boku Dannyho Glovera a Patricie Clarkson. Na rozdíl od klasických „akčňáků“ VOJÁKA a 12 KOL je „Legendary“ sportovním dramatem s morálním podtextem a je zcela odlišným typem filmů, na které byl Cena zvyklý.

Ve své filmové a televizní kariéře se ještě krátce objevil v seriálu AGENTURA JASNO, byl hostem několika „talk shows“ a v roce 2005 a 2010 se objevil i na Teen Choice Awards. Momentálně je John Cena díky své všestrannosti nejpopulárnější superstar ve World Wrestling Entertainment a ve 34 letech se od něho čeká nemálo úspěchů nejen na wrestlingovém poli.


23.4.1977
West Newbury, Massachusetts, USA
John Cena csfd

Argylle: Tajný agentGrand Death LottoRicky StanickyBarbieBodyguard na volné nozeCoyote vs. AcmePřátelé z dovolené 2Rychle a zběsile 10Snafu: V háji jako obvykleŽelvy Ninja: Mutantí chaosThe IndependentV bubliněPřátelé z dovolenéRychle a zběsile 9Sebevražedný oddílDolittleHrátky s ohněmSouboj s rodinouBumblebeeKazišuciDivoké vlny 2FerdinandPsych: The MovieThe WallTour de dopingTáta je doma 2Flintstoneovi & WWE: Mela doby kamennéSégryTáta je domaVykolejenáScooby Doo: Záhada kolem WrestlemánieCamp FredBoj o dědictvíFred 2: Night of the Living FredFred: The MovieLegendary12 kolVojákHromy a bleskyPeacemakerDie HartVzestup Želv NinjaDallas & RoboThe Edge and Christian Show That Totally Reeks of AwesomenessOdbor městské zeleněCamp WWE


Aktualizace osobnostního profilu John Cena: 13.3. 2024 21:16