Yao-Kun Pan


Hongkongský herec, režisér, akční choreograf, producent, kaskadér a bojový umělec Yao-Kun Pan je znám také pod jménem Poon Yiu-Kwan. V mládí studoval bojová umění kung-fu a u filmu se poprvé ukázal jako herec v zapomenuté kung-fu mlátičce The White-boned Pin (1964) s hvězdným obsazením. Poprvé se tak setkává se slavnými bojovými umělci jako Kien Shih, Lau Kar Leung, Han Ying-Chieh a Simon Yuen.

První větší roli jednoho z detektivů mu v akčňáku Angel Strikes Again (1968) nabídl známý režisér Lo Wei. V té době už však Yao-Kun Pan vytváří ve filmech své první akční choreografie. V úspěšné šermířině Swordsman of All Swordsmen (1968) režiséra Josepha Kua vypomáhal jak režisérovi, tak poprvé koordinoval i akční choreografii snímku. Na svém kontě choreografa má kolem třech desítek bojových snímků a mezi nejznámější patří práce na Grand Passion (1970), Rider of Revenge (1971), A Touch of Zen (1971), A Girl Fighter (1972), nebo z pozdějších let pecky Silver Spear (1979), Kung Fu Kids Break Away (1980), Deadly Duo (1981) a Young Hero of Shaolin II (1986). Nejčastěji koordinoval oblíbenou Polly Kuanovou. Jako herec hrál spíše vedlejší role a během dvacetileté kraiéry si zahrál jen v 35 snímcích.

Yao-Kun Pan csfd

Police AngelSha yu shao maiJie quan da dong kauQian wen qianYi miao jue sheng siBad BoysBi xue si yin qiangLittle Big MasterThe San Mao Little VagabondDokonalé kung fuBloody HeroNan xia Chan ChaoMladý tygrQi lin zhangNu quan shiCi man wangDotek zenuDuo ming jin jianJin sha daoTie niang ziNu xia hei hu dieTie guan yin yong po bao zha dangGuan shi yinJin ku louLong men kezhanJin ding you longSpojení ShaolinůWen su chen


Aktualizace osobnostního profilu Yao-Kun Pan: 11.4. 2024 15:18