Tang Lung


Tajvanský herec a bojový umělec Tang Lung patřil ve své době mezi nejschopnější tajvanské bojové umělce. Díky svým přednostem v bojovém umění taekwondo, boxu a postavou kulturisty, mu byla poprvé nabídnuta role v zapomenuté martial art flicku The Ferocious Brothers (1972). Toto akční krimi mělo na Tajvanu poměrně úspěch a Tong Lung v následujících letech získává pouze hlavní role, i když šlo béčkovou produkci.

Jako největší Lungův úspěch, lze jednoznačně v sedmé dekádě označit povedený bojový snímek No-one Can Touch Her (1979). Ztvárnil zde hlavní roli po boku zkušeného taekwondisty Kang China a hlavně žádaného sesterského dua - krásné Judy Lee a jejího ¨dvojčete¨ Sun Chia Ling. Obě sestry mimochodem byly rovněž expertky na taekwondo.

Od 80.let začíná spolupracovat s akčním režisérem Robertem Taiem, který ho obsazoval k tajvanské akční hvězdě Alexandrovi Lo Rei. Podílel se tak na pěti snímcích a v druhé polovině 80.let z filmového plátna odchází. Tang Lung po sobě zanechal pouze 18 akčních snímků.

Tang Lung csfd

Mafie versus ninjaUSA NinjaSuper nindžaShao Lin tong zi gongShou da guiMor gwai ker shingZui quan nu diao shouJiang nan ba da xiaTian luo fei sha xi yang hongHong Xi Guan Fang Shi Yu Liu A CaiLiang zhi lao huMeng hu chuang guanSi wang jie xianKrajní meze


Aktualizace osobnostního profilu Tang Lung: 19.4. 2024 09:53