Jensen Ackles 46 let


Jensen Ross Ackles se narodil 1. března 1978 v Dallasu, ve státě Texas. Jeho rodiče Roger Alan Ackles a Donna Joan Shaffer ho chtěli pojmenovat Justin, ale zdálo se jim to příliš známé a obyčejné, proto po úvahách zvolili Jensena. Tento 186 cm vysoký Američan má staršího bratra Joshe a mladší sestru Mackenzie. Spolu s nimi vyrůstal a studoval v texaském městě Richardson, kde v roce 1996 odmaturoval na střední škole LV Berkner. Poté se odstěhoval do LA, aby začal svoji hereckou kariéru.

V roce 2001 pak nakonec opustil Tak jde čas a začal pracovat na novém televizním scifi seriálu DARK ANGEL, který vypráví o geneticky upravených dětech, kterým se podaří uniknout z laboratoře a snaží se přežít. Po této zkušenosti, se Ackles začal objevovat především v seriálech vyprávějících o nadpřirozenu. Výjimkou je pouze DAWSONŮV SVĚT, kde si zahrál v poslední sérii. K jeho potěšení se mu opět ozval seriál Smallville, kde mu byla nabídnuta role fotbalového trenéra a současně nového přítele Lany Langové. Jelikož mu role byla napsána přímo na tělo, Ackles nabídku přijal.

Zlomovým se pro něj pak stal rok 2005, kdy dostal hned dvě nabídky. První byla hlavní role v hororu CESTA KE ZLU. Druhá, dalo by se říci důležitější nabídka, přišla se scifi seriálem LOVIC DUCHŮ, kde si zahrál roli Deana Winchestra, staršího z dvou bratrů, kteří jezdí po Spojených státech a ničí vše nadpřirozené co jim přijde do cesty a zároveň hledají svého ztraceného otce. Spolu s Jaredem Padaleckiym ( Sam v Lovci duchů, Gilmorova děvčata) získali možnost natočit druhou sérii Lovců duchů. A také TEN INCH HERO, romantická komedie, patří mezi jeden z filmů tohoto pohledného herce. NO, můžeme jenom doufat, že se Ackles postupně vyšplhá po pomyslném Hollywoodském žebříčku výš a výš.


1.3.1978
Dallas, Texas, USA
Jensen Ackles csfd

Justice League: Crisis on Infinite Earths - Part OneRustJustice League: WarworldLegie superhrdinůBatman: The Long Halloween Deluxe EditionBatman: The Long Halloween, Part OneBatman: The Long Halloween, Part TwoChlapi soběBatman vs. Red HoodKrvavý ValentýnTen Inch HeroCesta ke zluBlondýnkaLovci duchů: WinchesteroviStalo se v MontaněBandaLovci duchů


Aktualizace osobnostního profilu Jensen Ackles: 1.3. 2024 00:44