Beata Greneche 49 let


Slovenská herečka, narodila se v Revúci, střední školu (gymnázium) už ale vystudovala v Bratislavě. Během základní a střední absolvovala také divadelní školu LUDUS. Po ukončení gymnázia nastoupila na VŠMÚ, obor herectví. Po studiích si jí na jednom divadelním festivalu všiml ředitel prestižní francouzské herecké školy. Přijala jeho nabídku dalšího vzdělávání a na několik let se odstěhovala do Francie. Během pobytu v Paříži, která se zároveň stala jejím druhým domovem, absolvovala i další hereckou školu - École Florent.

Kromě menších filmových rolí, které ztvárnila ať už ve slovenských, nebo ve francouzských filmech, se u nás zviditelnila hlavně jako představitelka jedné z hlavních ženských postav ve filmu Juraje Jakubiska Post Coitum. Potom si ještě zahrála v kontroverzním filmu Marcela Bystroně Po hlavě do prdele a nejnověji ztvárnila - opět v režii Juraje Jakubiska - postavu Ilony v historickém velkofilmu Bathory.

Nějakou dobu pracovala také jako moderátorka v rádiu a televizi, působila i v dabingu. V současnosti žije a pracuje střídavě v Praze a v Paříži.


12.12.1974
Revúca, Československo
Beata Greneche csfd

Pohádky pro EmuBathoryPo hlavě... do prdelePost CoitumZázraky životaPre coitum filmu: Post CoitumBarrandovský videostopTakí sme boli


Aktualizace osobnostního profilu Beata Greneche: 19.11. 2023 10:33