Zinédine Zidane 51 let


Celým jménem Zinedine Ismail Yazid Zidane. Tento úžasný fotbalový záložník se narodil 23. června 1972 v Marseille ve Francii. Patří mezi nejlepší fotbalové hráče tohoto desetiletí. Má skvěle propracovanou techniku, se kterou předvádí famózní kličky, některé si dokonce nechal patentovat.

Po sezoně 2005/2006 skončil Zidane s fotbalem, vrcholem jeho kariéry bylo Mistrovství světa 2006 v Německu, kde se Francie probojovala až do finále, ale prohrála tam s Itálií na penalty. Zidane se ve finále postaral o jeden z nejslavnějších momentů své kariéry. Nejednalo se ale příliš o fotbal, jako o nesportovní chování, kdy v nastaveném čase udeřil Itala Marca Materazziho hlavou do hrudi, za což byl vyloučen. Po tomto incidentu vznikla dokonce píseň o Zidanovi.

Za svou kariéru získal mnoho ocenění a trofejí. Vedle reprezentačních úspěchů má na kontě 3 vítězství v anketě o nejlepšího hráče světa, z roku 1998 vítězství v anketě Zlatý míč, 2 krát mistr italské ligy, mistr španělské ligy, vítěz Ligy mistrů z roku 2002, 3 násobný vítěz Interkontinentálního poháru, 2 násobný vítěz Evropského superpoháru a vítěz italského a španělského superpoháru.

Objevil se i mnoha v reklamách pro Adidas, zahrál si ve filmu ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY nebo GÓÓÓL!


23.6.1972
Marseille, Bouches-du-Rhône, Francie
Zinédine Zidane csfd

Hombre de feAsterix a Olympijské hryGóóól! IIGóóól!Vos Français de coeurAdesso vinco ioBeckhamFIFA: Pod povrchemThe PhenomenonGalácticosKroos98, secrets d'une victoireDidier Deschamps, les secrets d'une légendeGold Stars: The Story of the FIFA World Cup TournamentsHala MadridFoot et immigration, 100 ans d'histoire communeThe Class of 92PlayBelmondo, itinéraire...Zinédine Zidane - poslední zápasZidane, portrét 21. stoletíReal je naše vášeňLes 40 ans de la 2Historie fotbalu: Nejlepší sport na ZemiLegendenBallon d'Or 2022Fotbal: Souboje hvězdVečernij Urgant9 - Un chiffre, un hommeLes Stars se dépassent pour ELAFotbalové superhvězdyLa Chanson de l'annéeExclusifTapis rougeGomorron20 heures le journal


Aktualizace osobnostního profilu Zinédine Zidane: 17.3. 2024 06:44