Guy Manuel De Homem-Christo 50 let


Guillaume Emmanuel Paul de Homem-Christo se narodil 8. února 1974 v Paříži. Během studia na pařížském gymnáziu „Carnot“ se Guy v roce 1987 seznámil s chlapcem podobných zájmů jménem Thomas Bangalter. Oba mladíci nacházeli společnou řeč zejména ve fascinaci hudbou a filmem. Společně s dalším spolužákem Laurentem Brancowitzem založili rockovou kapelu „Darlin´“, kde se Guy ujal kytary. Natočili pouze několik skladeb, které se však dostaly k anglické nezávislé kapele „Stereolab“, a ta dvě z nich vydala na hudebním výběru pod vlastním labelem „Duophonic records“. Následně dostali nabídku se zúčastnit několika koncertů v Anglii. Dle pozdějších slov Bangaltera kapela stejně neměla velkou budoucnost a chlapci se v rockových vodách necítili nejlépe. K něčemu však působení Darlin´ přeci jen bylo. V recenzi v uznávaném magazínu „Melody maker“ byla jejich hudba titulována autorem článku jako „daft punk“ (pitomej punk). Homem-Christo a Bangalter si lepší název pro svůj nový, nyní již pouze dvoučlenný projekt nedokázali představit.

V roce 2001 vyšlo druhé album „Discovery“, které přineslo větší příklon k synth-popu a house music. Singly jako „One more time“ či „Harder, better, faster, stronger“ a „Digital love“ slavily opět velké úspěchy. V roce 2003 vznikl další vizuální počin Daft punk. INTERSTELLA 5555 : THE 5TORY OF THE 5ECRET 5TAR 5YSTEM bývá označován jako „house muzikál“. V produkci obou pánů z kapely, za jejich hudebního doprovodu, pod dozorem jejich dětského idolu – slavného anime a manga tvůrce Leiji Matsumota a pod režií Kazuhisy Takenouchiho vznikl animovaný němý sci-fi muzikál, který je v podstatě vizuálním doprovodem k albu Discovery či naopak album Discovery je soundtrackem k tomuto filmu.

Zatím poslední řadové album Daft punk vyšlo v roce 2004 a nese název „Human after all“. V roce 2006 měl v Cannes premiéru režijní debut obou pánů, ryze autorská sci-fi ELECTROMA pojednávající o cestě dvou robotů za naplněním touhy stát se člověkem. Přesto, že oba filmoví hrdinové mají převleky Daft punk známé z koncertních show, tak se pod maskami schovávají jiní lidé. Dokonce ve filmu nenalezneme od Daft punk ani jednu skladbu. Guy společně s Thomasem napsal i scénář, Thomas stál navíc i za kamerou.

Co se týče živých vystoupení Daft punk hráli v průběhu let po boku nepřeberného množství zásadních kapel a projektů nejen z taneční scény. Již od začátku vystupují v maskách, v období kolem alba Discovery vznikly dnes již proslulé robotí masky s kovovými rukavicemi doplněné širokou paletou modelů od různých kombinéz až po klasické společenské obleky. Bangalter v jednom z rozhovorů osvětlil, že z počátku byla důvodem hlavně plachost obou hudebníků, až později se z celé věci vyvinul svérázný koncept. Z tohoto důvodu existuje jen velice málo fotografií obou hudebníků. I v rozhovorech s médii Daft punk nosí masky či si nechávají digitálně rozostřit obličej. Hudba Daft punk se objevila v několika filmech, např. SVATÝ, ZKURVENÁ NUDA či ERASMUS A SPOL. Oba pánové se díky spolupráci s Michelem Gondrym objevili na kompilaci WORK OF DIRECTOR MICHEL GONDRY a v dokumentu I´VE BEEN TWELVE FOREVER.


8.2.1974
Paříž, Île de France, Francie
Guy Manuel De Homem-Christo csfd

TRON: Legacy 3DInterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystemThe Weeknd feat. Daft Punk - StarboyDaft Punk feat. Julian Casablancas - Instant CrushDaft Punk feat. Pharrell Williams: Get LuckyDaft Punk UnchainedI've Been Twelve ForeverThe Work of Director Michel GondryD.A.F.T.ElectromaDaft Punk: EpilogueGrammy Awards 2014


Aktualizace osobnostního profilu Guy Manuel De Homem-Christo: 10.11. 2023 19:22