Hana Houbová 88 let


Herečka Hana Houbová pochází ze středočeského venkova, narodila se v Loumíně nedaleko Berouna. Herectví vystudovala na pražské DAMU (1958) a ještě jako studentka se v roli Zdeny objevila ve filmu SNADNÝ ŽIVOT (1957). První roční angažmá strávila v Divadle Jiřího Wolkera, potom odešla z Prahy do Příbrami, kde v roce 1959 zahájilo svou činnost nově postavené Divadlo Antonína Dvořáka a tady strávila čtyři roky po boku dalších začínajících a později slavných herců (1959-1963). Přicházely i další příležitostné nabídky k natáčení, nejen filmů (PRÁČE, 1960), ale začala pracovat i v televizi.

Poslední příležitost v rámci celovečerního filmu dostala v ZAČÁTKU DLOUHÉHO PODZIMU (1990), poté se objevila v několika televizních seriálech, další postavu matky hrála v krátkém studentském filmu BROUK (1999). V současnosti pohostinsky vystupuje v divadelních představeních agentury Harlekýn a kromě toho pedagogicky působí na Konzervatoři Jaroslava Ježka.


14.5.1935
Lounín, Tmaň, Československo
Hana Houbová csfd

Dědictví slečny InnocencieSmrt v kruhuMrkáček ČikoHejkalZvonění na zvonkyOsvobození PrahyNa startu je delfínPoslední ples na rožnovské plovárněAgentBratranec PonsKukačkyLáskaMilenci v roce jednaNa shledanou v lepších časechTrhaniJak to bylo v Únoru?Otcové a dětiTabatěrkaTajemství velikého vypravěčeSestryZabil jsem Einsteina, pánové...Kulhavý ďábelObrácení Ferdyše PištoryMagdalena Dobromila RettigováBajajaKolotočOstrov TulipatanPráčeJarní hromobitíVlkSnadný životOrdinace v růžové zahraděRanč U Zelené sedmyDetektiv Martin TomsaLékárníkových holkaF. L. VěkThyl UlenspiegelBo HaiBrouk


Aktualizace osobnostního profilu Hana Houbová: 5.11. 2023 03:26