Jayne County 76 let


Americký transexuální zpěvák Wayne Rogers se narodil 13.července 1947 v Dallasu a je znám jako Wayne County, který se v průběhu let přejmoval na Jayne County. Kdo ví, jak by se odvíjely kariéry Davida Bowieho, Andy Warhola a známých průkopnických punkových kapel nebýt prvního transexuála na pódiu.

Později v roce 1969 si zahrála Jayne v divadelní hře Femme Fatale a roku 1972 založila protopunkovou hudební skupinu Queen Elizabeth, která však nestihla vydat žádné nahrávky a rozpadla se. Dva roky poté vznikla skupina Wayne County and the Backstreet Boys se kterou Jayne County nahrála tři písně pro kompilaci Max's Kansas City: New York New Wave. O proti Bowiemu podobnému stylu Jayne byla hrubá a to dav miloval. Dodnes se vedou spory, zda Ziggy Stardust některé motivy na alba a styl Jayne vykrádal, či ne. Každopádně Jayne údajně nepodstoupila operaci, aby se stala ženou, ale bere ženské hormony.

Její transexuální vzhled formoval během 70.let mnoho glamrockových kapel a své přívržence našla i v prepunkových řadách. V roce 1976 byly záznamy z koncertů této kontroverzní skupiny použity v dokumentárním filmu The Blank Generation (1976), jehož režiséry byli Amos Poe a český kytarista Ivan Král. Pohybovala se v hudebních stylech Glamrock, punkrock a bluesrock a měla vliv i na Ramones, Pattie Smith i Lou Reeda. Později vystupovala se známou skupinou Wayne County & the Electric Chairs.


13.7.1947
Dallas, Georgia, USA
Jayne County csfd

Stadt der verlorenen SeelenBlank GenerationJubileeNightclubbing: The Birth of Punk Rock in NYCSid: The Final CurtainPunkJobriath A.D.Beautiful DarlingBurning Down the House: The Story of CBGBKing of PunkOnce Upon a Time in New York: the Birth of Hip Hop, Disco and PunkPhone SexEnd of the CenturySexTVWigstock - Der FilmPunk Rock MoviePunk in LondonThe Blank GenerationNight Lunch


Aktualizace osobnostního profilu Jayne County: 3.11. 2023 02:44