Jaroslava Brousková 73 let


Jaroslava Brousková je dcerou Otakara Brouska staršího a sestrou Otakara Brouska mladšího. Umělecké zázemí rodiny ji už jako středoškolačku přivedlo před filmovou kameru, hrála také v zájezdových představeních Národního divadla. Vystudovala herectví na DAMU (1972) a nastoupila do Krajského divadla v Kolíně. Na své kolínské začátky s řadou velkých příležitostí dodnes Brousková ráda vzpomíná.

Manželem Jaroslavy Brouskové je herec Ladislav Potměšil (*1945), s nímž se seznámila při konkurzu na film DVĚ VĚCI PRO ŽIVOT (1973). Mají spolu dva syny.


18.7.1950
Praha, Československo
Jaroslava Brousková csfd

Kamarád do deště II - Příběh z BrooklynuÚtěk s CézaremDobří holubi se vracejíSetníkův štítTřináctý předsedaDuhová kuličkaJen se spolehniSestřičkyJen ho nechte, ať se bojíBěž, ať ti neutečeNa shledanou v lepších časechSoudruziZlá nocBližní na tapetě: Belle-méreDvě věci pro životHliněný vozíčekHříšníciRomance o sněhuTele se vlka nebojíJeden ze soubojůŽebrácká operaŽeny v ofsajduTakže ahojMalé letní bluesVyprávějOrdinace v růžové zahraděCesty domůUlicePojišťovna štěstíKdyž se slunci nedaříPřípady podporučíka HanikyMalý pitaval z velkého městaŽena za pultem13. komnataNeobyčejné životyBakalářiPýthieNesmíš myslet na klokana


Aktualizace osobnostního profilu Jaroslava Brousková: 15.3. 2024 11:30