Dana Hlaváčová 78 let


Dana Hlaváčová pochází z rodiny nadšených ochotníků, její starší sestrou je podstatně slavnější herečka Jana Hlaváčová (*1938). Ačkoli Dana na gymnáziu hrála ochotnické divadlo a mihla se také v drobné roli v komedii TŘI CHLAPI V CHALUPĚ (1963), neměla na rozdíl od starší sestry původně umělecké ambice a chtěla studovat matematiku. Nakonec ale nastoupila na DAMU, absolvovala ji v roce 1967 a poté až do roku 1991 hrála v Divadle E. F. Buriana, kde získala angažmá ještě za studií. Po zrušení Divadla E. F. Buriana neměla stálé angažmá, ale pohostinsky účinkovala na různých scénách, dnes se věnuje především pedagogické činnosti v dramatickém oddělení ZUŠ v Praze-Libni. Působila také v dabingu, mj. v animovaných filmech.

Dana Hlaváčová je vdaná, její dcera Lucie Matoušková (*1973) začínala jako značně vytížená dětská herečka v televizi, nyní je úspěšnou herečkou divadla v Mladé Boleslavi.


20.6.1945
Suchdol, Praha, Československo
Dana Hlaváčová csfd

Jak básníci čekají na zázrakBastardi 3Anděl PáněPočkej, až zhasnuČas dluhůCyprián a bezhlavý prapradědečekNení houba jako houbaPozor na KozorohaCísařovy nové šatyDick WhittingtonJánošova kouzelná flétničkaVariácie slávySvědek umírajícího časuČarodějky z předměstíVíš jak zpívá zvonek...?Jen ty a jáKdoví, kdy začne svítatTo nám byl čert dluženKam doskáče ranní ptáčeKde bydlí štěstíPohádka o lidské dušiPohádka z KampyŽádost o přeloženíJá nejsem jáPodivná znamení, podivní hostéPřípad ukradených vědomostíBhudžangásana znamená KobraBrácho, nespleť to!Monstrum z galaxie ArkanaVýhra admirála KotrbyTím pádemÚplně beznadějný případ„Já už budu hodný, dědečku!“Jen ho nechte, ať se bojíKam uhnout očimaO moravské zemiTetinka„Já to tedy beru, šéfe...!“O stříbrném kamínkuŠťastné a veseléDva muži hlásí příchodPasáček JirkaTak láska začíná...Tři vstupenky na StrahovKlientSvět vodyTři oříšky pro PopelkuMagnoliaO BumbrlíčkoviKrkonošské hromováníO PomněnceTabatěrkaVodník z KaňkyZlatá hvězda na cestáchJak v Bratrouchově vyzráli na hastrmanaPopelkaZabil jsem Einsteina, pánové...Jak se Mette chtěla stát královnouPasťákLáska vojenská


Aktualizace osobnostního profilu Dana Hlaváčová: 7.11. 2023 08:22