Jack Trevor (1890 - 1976)


Jack Trevor, vlastním jménem Anthony Cedric Sebastian Steane se narodil 14. prosince 1893 v londýnské čtvrti Lambeth. Byl synem majetných rodičů. Během studií na Oxfordu byl v roce 1914 povolán do války. V roce 1916 byl jako invalida s hodností kapitána propuštěn do civilu. Krátce po válce se oženil s Rakušankou. Jeho žena však spáchala po roce sebevraždu.

Teprve v roce 1935 byl přizván ke spolupráci na HENKER, FRAUEN UND SOLDATEN, byl to za celý rok jeho jediný film, ale byl to zároveň odraz ode dna. Do roku 1938 natočil šest filmů. Ve stejném roce účinkoval v propagandistickém NAPOLEON IST AN ALLEM SCHULD. Rok 1939 byl opět zlomový. Jednak učinkoval v MENSCHEN VOM VARIETÉ. Protože neměl říšské občanství, byl 11. září Gestapem zatčen a internován.

V lednu 1940 se stal hlasatelem anglického vysílání německého rozhlasu a začal hrát v propagandistických snímcích. V roce 1941 ztvárnil v MEIN LEBEN FUER IRLAND justiční vraždy neštítícího se soudce (samozřejmě britského), který odsoudí členy irského odboje k trestu smrti. Poslední film své kariéry natočil v roce 1943, jmenoval se DER EWIGE KLANG.

V červnu 1945 byl Američany internován a po roce předán do Británie. Za podporu nepřátelského státu ve válce byl 17. ledna 1947 odsouzen ke třem letům vězení. Po třech měsících byl tento rozsudek zrušen, odvolávací soud vzal v úvahu, že Trevor byl ke spolupráci přinucen nátlakem. Trevor již zůstal v Anglii a k herectví se nikdy nevrátil.


14.12.1890
Berlín, Německá říše
19.12.1976
Deal, Kent, England, Velká Británie
Jack Trevor csfd

Der ewige KlangDům u jezeraRembrandtCarl PetersMein Leben für IrlandOhm KrügerDer Polizeifunk meldetDer letzte AppellLidé z varietéFrauen für Golden HillNapoleon ist an allem schuldZrcadlo životaArtists & ModelsDas schöne Fräulein SchraggDůvod k rozvodu (německá verze)Tango NotturnoEngel mit kleinen FehlernPod žhavou oblohouHenker, Frauen und SoldatenLily ChristineDas Lied der NationenFünf verfluchten Gentlemen, DieLa Chanson des nationsTwo WorldsVelká touhaChampagnerDer Narr seiner LiebeDie Drei um EdithDie weißen Rosen von RavensbergMeine Schwester und ichNachtgestaltenNarkosaRotaieDie Pflicht zu schweigenDie SandgräfinDáma a její šoférLiebeskarnevalModerne PiratenRasputins LiebesabenteuerRozvod paní IrenyUnfug der LiebeDer KatzenstegDer große UnbekannteDie Frau ohne Namen - 1. TeilDie Frau ohne Namen - 2. TeilDie Gefangene von ShanghaiDie Insel der verbotenen KüsseEin rheinisches Mädchen beim rheinischen WeinLiebesreigenLáska Jeanne NeyovéSpielerin, DieDer goldene SchmetterlingDie tolle HerzoginFiaker Nr. 13Hraběnka z Modes RobesLiebe macht blindZáhady lidské dušeDie zweite MutterSündenbabel


Aktualizace osobnostního profilu Jack Trevor: 25.2. 2024 16:04