Mirjam Landa 55 let


Narodila se v německém Kolíně nad Rýnem, maturovala v Düsseldorfu a v polovině devadesátých let absolvovala filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Za své studentské snímky byla dvakrát oceněna Cenou Českého literárního fondu. V roce 1995 režírovala inscenaci Zvláštní schopnosti pro Českou televizi, o rok později muzikál Daniela Landy Krysař, který se jako pověstná červená nit proplétá její kariérou (Krysaře režírovala pětkrát – po první inscenaci v Praze přišly nabídky z Bratislavy, Prešova, Klagenfurtu a naposledy opět v Praze). Mirjam Landa je také autorkou překladu libreta muzikálu Krysař do němčiny.

Mirjam Landa spolupracovala na výtvarné stránce a organizaci rakouského muzikálu Finix, režírovala Velkou vánoční oslavu pro Oskar. Ujala se režie scénické show Rockquiem, která proběhla v srpnu 2003 v Obecním domě. V roce 2005 úspěšně režírovala muzikálové drama Tajemství v divadle Kalich.

Pro nadaci Malina, která se zabývá prevencí v oblasti bezpečnosti silničního provozu, napsala scénář a také režírovala v minulých třech letech již pět filmů (Bourá jen blb – určený pro všechny řidiče, Auto je zbraň – pro absolventy autoškol a filmy pro děti Bezpečná cesta, Červený blesk a Soutěž) a několik spotů s názvem „Ženy za volantem“ určené ženám řidičkám. Minulý rok byla Mirjam Landa oslovena znovu tentokrát se jedná o film pro středoškoláky (Pokušení 2005). V listopadu 2005 se ujala režie koncertů Daniela Landy Bouře 2005, záznam koncertu byl vydán na DVD. Mezi plánované projekty patří režie záznamu představení Krysař a Tajemství.

Posledním jejím autorským počinem je celovečerní film Kvaska (2006), kde je Mirjam Landa autorkou námětu a scénáře, režisérkou a producentkou. Premiéra filmu je naplánována na 22.2.2007.


13.4.1969
Kolín nad Rýnem, Köln (Stadt), Nordrhein-Westfalen, Západní Německo
Mirjam Landa csfd

TACHOKvaskaZvláštní schopnostiStrážce plamene v obrazechBezpečná cestaSoutěžČervený bleskAuto je zbraňDaniel Landa: Anička MalinováDaniel Landa: Tacho I.Daniel Landa, Lucie Vondráčková - TouhaDaniel Landa - VolámDaniel Landa - Quantum tarantulíDaniel Landa - Třista z místaDaniel Landa: SmrtihlavDaniel Landa: 1938Daniel Landa: Pozdrav z frontyDaniel Landa - Včera mě někdo...Daniel Landa - Ztracení hošiTouhaTajemstvíBylo nebylo v jednom královstvíBourá jen blb?13. komnataStrážci plameneCeny Anděl 2012Živě na jedničcePokondr liveProminentiShow Jana KrauseTOP STARTOP STAR magazínBanánové rybičky


Aktualizace osobnostního profilu Mirjam Landa: 30.10. 2023 23:22