Spike Jonze 54 let


První režijní aktivity svázal s hudební scénou: na svém kontě má úspěšné videoklipy pro Beastie Boys, R.E.M. nebo Bjork a řadu mimořádně úspěšných reklamních spotů. Spike je spolu s Chrisem Cunninghamem a Michelem Gondrym nejvýznamnějším tvůrcem hudebních klipů. Jeho průlomem byl klip k "Sabotage" od Beastie Boys, s kterým obdržel přívětivou kritiku a mnoho cen. Od té doby pravidelně vyhrává na MTV Video Music Awards a dokonce jeho klip k písni "Praise You" od Fatboye Slima byl vybrán diváky MTV jako nejlepší všech dob.

Jonze je spřízněn s filmařským klanem Coppolů (je bratrancem Francise Forda Coppoly a manželem Sofie Coppolové) a příležitostně i hraje: objevil se např. ve filmu Allison Andersové MI VIDA LOCA (1993), v thrilleru Davida Finchera HRA (1997), komedii TŘI KRÁLOVÉ (1999) či v V KŮŽI JOHNA MALKOVICHE (1999). V TV seriálu “THE JACKAAS“ (2000) ztvárnil part devadesátiletého starce.


22.10.1969
Rockville, Maryland, USA
Spike Jonze csfd

Jackass 4Jackass: Děda MizeraOnaJackass 3Synecdoche, New YorkJackass 2Jackass: FilmSlez ze stromuJackass 4.5Příběh Beastie BoysJim a Andy: Život po životěJackass: Děda Mizera .5Jackass 3.5Jackass 2.5Higglety Pigglety Pop! V životě musí být něco víc, nežli mít všeMax a maxipříšerkyAdaptaceV kůži Johna MalkovicheDouble RushPretty SweetTell Them Anything You Want: A Portrait of Maurice SendakCorporate GhostWeezer: Video Capture Device - Treasures from the Vault 1991-2002Tenacious D: The Complete MasterworksThe Work of Director Spike JonzeYeah Right!Pavement: Slow CenturyClip Cult Vol. 1: Exploding CinemaTorrance RisesAmarillo by MorningR.E.M. ParallelAziz Ansari: Right NowThe Late Show with Stephen ColbertKanye West ft. Paul McCartney: Only OneArcade Fire: Afterlife (Live Version)Lady Gaga: Dope (Live Version)Don’t Play No Game That I Can’t WinJay-Z & Kanye West: OtisKanye West: Flashing LightsLudacris: Get BackYeah Yeah Yeahs: Y ControlBjörk: Volumen PlusTenacious D - WonderboyFatboy Slim: Weapon of ChoiceFatboy Slim: Praise YouThe Chemical Brothers: ElektrobankDaft Punk: Da FunkR.E.M.: ElectroliteBeastie Boys: SabotageWeezer: Buddy HollyBest of R.E.M.: In View 1988-2003, TheChemical Brothers: Singles 93-03Beastie Boys: Video AnthologyBjörk: VolumenD.A.F.T.Kenzo WorldChoose YouScény z předměstí


Aktualizace osobnostního profilu Spike Jonze: 8.11. 2023 10:17