Alevtina Rumjanceva (1929 - 2011)


Ruská a sovětská herečka Alevtina Alexejevna Rumjanceva se narodila 29. září 1929 v Moskvě. Její otec Alexej Rumjancev pracoval v továrně, matka byla zdravotní sestra. Měla dvě sestry - Zoe a Světlanu. Obě sestry vystudovaly chemii na Moskevské státní univerzitě. Alevtina ve dvanácti letech začala navštěvovat dramatický kroužek, kde jí učila EY Veselovskaja. V roce 1949 se zapsala na VGIK (Všeruský státní kinematografický institut S. A. Gerasimova). Po absolvování v roce 1953 přešla do moskevského divadla. Již za studií se začala objevovat ve filmu.

Alevtina Rumjanceva byla provdána za filmového kritika a ředitele muzea Cinema - Nauma Kleimana Ihilevicha. Měli spolu dceru Veru, která absolvovala Moskevskou státní lingvistickou univerzitu, a která nyní pracuje jako překladatelka. Alevtina Rumjanceva zemřela dne 24. června 2011 v Moskvě.


29.9.1929
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
24.7.2011
Moskva, Rusko
Alevtina Rumjanceva csfd

RedakcijaAelita, ně pristavaj k mužčinam!Golova GorgonyJa sdělal vsjo, čto mogNěudobnyj čelověkZavěščanijeJa za těbja otvěčajuPolosa prepjatstvijPristupiť k likvidaciiUtro bez otmetokKrasivo žiť ně zapretišOtkrytoje serdceSvidanije s molodosťjuFakty minuvšego dňaKarnavalOtpusk za svoj sčjotDen svatby je třeba upřesnitTehdy před dvaceti letyVetěr stranstvijŽuravl v něbeBlizkaja dalDolgi našiGorožaněPrvní generaceRuslan a LudmilaPřišel voják z frontyKaruselZolotoTolko tri nočiMužskoj razgovorOni živut rjadomSjem starikov i odna devuškaCesta do Kavárna Tři topolyMajor VichrNovinářKřídlaDěti Don-KichotaJeden navícNa zavtrašněj uliceKapronovyje setiChodím po MoskvěSlepý pelikánVstup do životaChod koňomGrešnicaJevdokijaVzkříšeníVšechno teprv začínáBalada o vojákoviDěvočka iščet otcaMatčino srdceMumuDělo 'Pjostrych'SestrySilné pokoleníJeřábi táhnouPojedinokCizí příbuzníRumjancevův případ


Aktualizace osobnostního profilu Alevtina Rumjanceva: 30.3. 2024 01:15