John Landis 73 let


John Landis, narozený 3. srpna 1950 do židovské rodiny v Chicagu, Illinois, USA je americký režisér, scenárista, herec, kaskadér, ředitel a producent. Když mu byly čtyři měsíce, rodina se přestěhovala do Los Angeles. Svou kariéru začal rovnou v Hollywoodu, pracoval i v Evropě. Je znám především svými komediemi, horory a videoklipy pro megastar Michaela Jacksona. Natočil i několik reklam.

John jako herec je znám rolemi v úspěšných filmech - ČELISTI (1975); DARKMAN (1990); MĚSTO ŠÍLENCŮ (1997); SPIDER-MAN 2 (2004) a podobně jako třeba Woody Allen hrál ve vlastních projektech, např. v nejprodávanější videokazetě všech dob MAKING MICHAEL JACKSON´S ´THRILLER´ (1983).

John Landis je od roku 1980 ženatý s kostýmní výtvarnicí Deborah Nadoolman, mají spolu dvě děti Rachel (1982) a Maxe (1985). V rozhovoru pro BBC uvedl, že je ateista. V několika jeho filmech se opakovaně objevoval motiv King Konga nebo odkazy na staré filmy, zval si k hraní ve filmech známé režiséry a používal různé inovátorské prvky. Je nadšencem DVD technologie. Byl nominován na několik ocenění, mnoho z nich také získal (př. Emmy).


3.8.1950
Chicago, Illinois, USA
John Landis csfd

Burke and HareBlues Brothers 2000Susanin plánBlbouniPolicajt v Beverly Hills IIINevinná krevOscarCesta do AmerikyAmazonky na MěsíciTři amigosDo nociŠpióni jako myZáměnaZóna soumrakuAmerický vlkodlak v LondýněBratři BluesoviZvěřinec časopisu National LampoonThe Kentucky Fried MovieSchlockŠkolka superhrdinů Stana LeehoFranklin a BashWhat If...?Agentura JasnoPodstata strachuMistři hrůzyHoney, I Shrunk the Kids: The TV ShowSnílekGeorge Burns Comedy WeekMr. Warmth: The Don Rickles ProjectSlasherMichael Jackson: Number OnesDisneyland's 30th Anniversary CelebrationComing SoonMichael Jackson: Black or WhitePaul McCartney: Spies Like UsMichael Jackson: ThrillerMichael Jackson: Video Greatest Hits - HIStoryDangerous: The Short FilmsNesnáším dětiTales of HalloweenZkáza Las VegasScenesters, TheLook2001 maniakůHloupá ruka zákonaSekeraSpider-Man 2


Aktualizace osobnostního profilu John Landis: 11.11. 2023 11:26