Kyle Gass 63 let


Kyle Richard Gass je americký herec a člen skupiny Tenacious D (s Jackem Blackem) a skupiny Trainwreck. V Tenacious D hraje Gass na kytaru a zpívá vokály, a také hraje role v Blackových komických vsuvkách mimo program při jejich vystoupeních. Je často uváděn jako KG, My brother Kyle (J. Blackem), či Kage, občas je mu také dávána přezdívka Rage (vztek) nebo Rage-Kage jako vtip k jeho jinak velmi klidné povaze. Ve skupině Trainwreck Gass hraje a zpíva pod pseudonymem Klip Calhoun.

S herectvím Kyle také začal už v ranném dětství. Jeho první herecké vystoupení bylo v reklamě na Coca-Colu. Po absolvování školy na Las Lomas High School v roce 1978, začíná navštěvovat UCLA (University of California, Los Angeles) a zde se také setkává s hercem Timem Robbinsem, který ho vezme do tzv. Actor's Gang (zkušební divadelní skupina). Zde se také Gass poprvé setkává s 16-ti letým Jackem Blackem. Ze začátku se nesnášejí, ale brzy se z nich stávají dobří přátelé. Kyle učí Blacka hrát na kytaru a brzy na to, tito dva dávají dohromady kapelu zvanou Tenacious D. UCLA absolvuje v roce 1986.

Gass byl několikrát uveden v episodách televizní show Fear of a Punk Planet and the Big Sasquatch, která vyšla na DVD. Objevil se také ve videoklipu skupiny Good Charlotte v "Lifestyles of the Rich And Famous" jako právník.

Kyle se také objevil v seriálu SIMPSONOVI jako přítel Homera a také v komedii VÁNOČNÍ SKŘÍTEK. V 9té episodě seriálu PŘÁTELÉ si zahrál lupiče a ve filmu JAKUBŮV ŽEBŘÍK s Timem Robbinsem ztvárnil roli Tonyho. Dále si zahrál drobné role ve filmech NA POKRAJI SLÁVY, TĚZCE ZAMILOVÁN, EVOLUCE, Z NULY HRDINOU. V roce 2006 ztvárnil sám sebe v hudební komedii KRÁLOVÉ RO(C)KU vedle Jacka Blacka a také Tima Robbinse a Bena Stillera. V roce 2007 jsme ho mohli vidět "zpívat" jako karaoke-kovboje ve filmu DIVOČÁCI.


14.7.1960
Walnut Creek, California, USA
Kyle Gass csfd

Apartment 212Book of FireČivava z Beverly Hills 3High RoadBarry MundayRok jednaDead and GoneKung Fu PandaNejtajnější přáníWyattovy párkyZvláštní školaDivočáciMonkeysKrálové ro(c)kuCake BoyVánoční skřítekZ nuly hrdinouEvolucePekelná ženskáTěžce zamilovánZeros, TheNa pokraji slávyKolébka ve větruRuka zabijákBongwaterBio-dómThe Cable GuyBarefoot Executive, TheBrain DeadJakubův žebříkStále v kurzuTenacious D in Post ApocalyptoŽivot beze slovGhost GhirlsLiving with FranCracking UpOn the SpotPřáteléThe Jake EffectFillmore!Kolej, základ životaTenacious DShow Jerryho SeinfeldaConan O'Brien Can't StopD Tour: A Tenacious DocumentaryTenacious D - The Complete Master Works 2I Love the '70sTenacious D: The Complete MasterworksTenacious D: Video GamesTenacious D - Rock Is Dead


Aktualizace osobnostního profilu Kyle Gass: 9.11. 2023 20:09