Tony Robinson 77 let


Tony Robinson je anglický herec, hlasatel a organizátor politických kampaní. Narodil se ve Leytonstone v Londýně, kde navštěvoval Wanstead High School. Svoji hereckou karieru započal v dvanácti letech v muzikálu Oliver!. Mezitím pokračoval ve škole, kde složil zkoušku z O-Levels (něco na způsob certifikátu) z anglického jazyka, anglické literatury, historie a geografie. Poté chtěl studovat Royal Academy of Dramatic Art, pro svůj nízký věk ale nebyl přijat a místo RADA vystudoval Central School of Speech and Drama. Posléze několik let pracoval v provinčních divadlech, například jako režisér v Midland Arts Centre a spoluzakladatel Avon Touring Company, což je Bristolská divadelní společnost. Za tuto činnost získal Arts Council busary za podporu kultury a umění.

Po skončení serie se dá říct, že se dal dráhu tvůrce. Nejdříve dělal vypravěče v dětské animované serii Nellie the Elephan. V roce 1990 se dočkal, a vytvořil svůj vlastní sitcom MAID MARIAN AND HER MERRY MEN, který byl vysílán BBC1 v letech 1990-94 a byl určen pro děti. Jako zajímavost můžu uvést, že jednu z hlavních postav si zahrál Danny John-Jules, který je známý s kultovního britcomu Červený Trpaslík jako Kocour. Roku 1994 je Robinson spojen s pořadem Time Team, který pojednával o archeologii. Ohlas na tento pořad byl tak velký že mu bylo v roce 2005 udělen čestný doktorát v Exeterské univerzitě za podporu archeologie ve Velké Británii. Mezi další uspěšné projekty pod taktovkou Robinsona patří THE WORST JOBS IN HISTORY, TALES FROM FAT TULIP´S GARDEN nebo TONY ROBINSON´S CRIME AND PUNISHMANT. Naposled jsme mohli Tonyho vidět v HOTEL BABYLON nebo ve fimu na motivy knih Terryho Prechetta HOGFATHER.

Kromě herectví a tvůrčí činnosti se nějaký čas Robinson věnoval politice a to od osmdesátých let. Kromě toho, že byl víceprezidentem herecké asociace (Equita) vedl taky kampaň Make Poverty History.

Ze soukromého života uvedu že byl ženatý s Mary Shepherd se kterou má dvě děti. Je vášnivým fanouškem fotbalu, o čemž svědčí, že v minulosti podporoval fotbalové kluby Tottenham Hotspur nebo Stoke City. V současnosti podporuje Bristol City. Co se týče historie, tak je ještě čestným prezidentem Young Archaeologists' Club of the Council for British Archaeology.


15.8.1946
Londýn, England, Velká Británie
Tony Robinson csfd

The Big Fat Quiz of the 80sOtec prasátekMrs Caldicot's Cabbage WarMladý Indiana Jones: První dobrodružstvíV říši víl a skřítkůNekonečný příběh 3Dámský průvodce nevěrouEcotoonsVánoční koleda u Černé zmijeFollow the StarBranniganSoap Opera in StockwellDarwin Adventure, TheThe Madame Blanc MysteriesBig TopHotel BabylonDoctorsTales from the MadhouseBig Bad WorldMy Wonderful LifeThe Saturday Night ArmisticeWho Dares WinsBlue HeavenMladý Indiana JonesVirtual MurderTeenage Health FreakMaid Marian and Her Merry MenNellie the ElephantČerná zmijeThis Is David LanderTickets for the TitanicAlas Smith & JonesMladí v partěBergeracBig Jim and the Figaro ClubDoctor in ChargeJackanoryBlackadder: The Lost PilotDruhá světová válka z dronu - skenování důkazůVšechno nejlepší, pane Beane!Tony Robinson's History of Britain


Aktualizace osobnostního profilu Tony Robinson: 24.2. 2024 16:37