Russell Mulcahy 70 let


Australský režisér převážně akčních filmů a hororů se narodil v Melbourne. Svoji kariéru zahájil režírováním hudebních videoklipů pro významné britské a australské hudební skupiny. Pracoval i s takovými veličinami jako Queen, Elton John nebo Duran Duran.

Následně režíroval několik epizod populárního amerického seriálu PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ, akční thriller RICOCHET s Denzelem Washingtonem a druhý díl HIGHLANDERA. Byla mu dokonce nabídnuta režie třetího pokračování RAMBA, ale během natáčení byl nahrazen Peterem MacDonaldem.

Během dalších let pracoval na několika dalších zajímavých titulech, s Christopherem Lambertem se opět sešel např.při natáčení hororového krimi-thrilleru VRAŽDY PODLE JIDÁŠE. Na úspěch Highlandera, ale už nikdy nenavázal a postupně nenávratně uvízl v béčkových vodách. A zatím to vypadá, že se z nich jentak nevyhrabe, svá poslední díla natáčel prakticky výhradně jen pro televizi a jiná (třeba druhý díl KRÁLE ŠKORPIONA) putovaly pro změnu rovnou na video.

Z posledních let stojí za pozornost snad jen třetí část zombie hororu na motivy počítačové hry RESIDENT EVIL: ZÁNIK. No, uvidíme zda nás Russell Mulcahy v budoucnu ještě něčím překvapí.


23.6.1953
Melbourne, Victoria, Austrálie
Russell Mulcahy csfd

Teen Wolf: The MovieDobrodruh FlynnCesta do pekelModlitby za BobbyhoKrál Škorpión: Vzestup ŘíšeAkcelerace smrtiResident Evil: ZánikVražedná chůvaProkletí hrobky faraona TutanchamonaTajuplný ostrov3: Dale Earnhardtův příběh1st to DiePlavat proti prouduZtracený praporNa břehuVraždy podle JidášeTale of the MummyPohyblivý terčStín ďáblaPerfektní loupežModrý ledHighlander 2 - Síla kouzlaRicochet: Odražená střelaHighlanderArenaKanecDerek and Clive Get the HornProč? 13x protoVlčí mláděNebezpečný flirtThe Lizzie Borden Chronicles


Aktualizace osobnostního profilu Russell Mulcahy: 15.11. 2023 02:47