Kelly Reichardt 60 let


Kelly Reichardt se narodila v roce 1964, v Miami-Dade Country na Floridě. Už v dětství se začala aktivně zajímat o fotografii, což vyústilo v její odchod na uměleckou školu v Bostonu.

Old Joy měl úspěšnou premiéru v Sundance a získal také Tiger Award na Rotterdam Film Festival. Jedná se o první americký snímek, který toto ocenění obdržel. Daniel London a Will Oldham si v něm zahráli dva muže, kteří spolu po letech přátelství podnikají výlet do hor, na kterém vzájemně poznávají své nové, časem změněné osobnosti.

Dalším snímkem, asi nejznámějším, bylo minimalistické road movie s názvem Wendy and Lucy (2008). Hlavní roli v něm ztvárnila Michelle Williams, která pak obdržela nominaci na Independent Spirit Award. Wendy and Lucy zde obdržel také nominaci na nejlepší film. Po tomto úspěchu je Reichardt respektovanou filmařkou s vlastními vyjadřovacími prostředky, především svým pověstným minimalismem.

V roce 2010 zaujala Reichardt svým dalším snímkem s názvem Meek´s Cutoff. Jedná se o existencionální western, na kterém spolupracovala se svým dlouhodobým scenáristou Jonathanem Raymondem, který částečně čerpal ze skutečných událostí. Hlavními protagonisty se stává skupina osadníků, kteří v roce 1845 cestují, aby s řadou dalších kolonizovali západní část kontinentu. Příběh však začíná až v okamžiku, kdy se tři rodiny odhodlají odpojit od hlavního konvoje a zkrátit si cestu napříč oregonskou pouští, pod vedením zkušeného stopaře Stephena Meeka. Cesta je však příliš dlouhá a postavy začínají trpět nedostatkem vody a následně i důvěry ve schopnosti jejich průvodce. Novou naději v nich probudí osamělý indián, který je po několik dnů stopuje. Raymond s Reichardt tak vytváří pro své protagonisty dilema. Budou dál věřit Meekovi nebo budou věřit někomu, koho odjakživa považují za nepřítele? Film byl poměrně slušně přijat kritikou, ale veřejností dosti prošuměl.


3.3.1964
Miami, Florida, USA
Kelly Reichardt csfd

Showing UpPrvní krávaJisté ženyNoc přicházíZkratkou v OregonuWendy a LucyStará radostOdeŘeka trávyOwlTravisThen a YearHabitThe Unbelievable TruthThe Last ResortWhat Is Cinema?


Aktualizace osobnostního profilu Kelly Reichardt: 2.11. 2023 13:59