Robert Kurtzman 59 let


O Robertu Kurtzmanovi a jeho životě, jsem toho moc nezjistil, takže se zmíním jen to co jsem o něm vypátral a spíše se rozepíšu o jeho profesionální tvorbě. Narodil se v Crestline, Ohiu 25. listopadu 1964. Občas vystupuje pod pseudonymem Bob Kurtzman. Byl několikrát nominován na sci-fi & horrorových festivalech, převážně v kategoriích make-up. V roce 2002 na takovémhle festivalu, vyhrál první místo za nejlepší make-up k Rothovýmu Cabin Fever. Kurtzman se ve filmové branži uplatňuje mnoha profesemi. Tyto jeho profese zahrnují maskéra, specialistu na efekty, režiséra, producenta a v neposlední řadě i herce.

V roce 1995 konečně usedá na režisérskou židli a natáčí svůj první film THE DEMOLITIONST, který ale pro české diváky není moc známý. Nebyl totiž vůbec uveden na našem trhu. V hlavních rolích se objevilo mnoho známých jmen. Jmenujme alespoň Reggie Bannistera, Toma Saviniho či Heather Langenkamp. Dva roky na to, natočil béčkový horror VLÁDCE PROKLETÝCH PŘÁNÍ, kterého si fandové žánru oblíbili a proto se dočkal dalších tří pokračování. Nedávno na sebe zas upozornil hororem THE RAGE s Andrew Diwoffem, se kterým už v minulosti spolupracoval na Vládci prokletých přání. Rok 2007 přináší Kurtzmanovi spolupráci s Tobinem „Jigsawem“ Bellem na horroru Buried Alive. Z nových projektů teď připravuje akční thriller TO LIVE AND DIE.

Napsal námět ke třem filmů a to The Demolitions a The Rage, které jak už jsem v předchozích řádcích zmiňoval režíroval a ten třetí byl Rodriguezovo Od soumraku do úsvitu.


25.11.1964
Crestline, Ohio, USA
Robert Kurtzman csfd

CherryDokud jsi se mnouDoktor Spánek od Stephena KingaJay a mlčenlivý Bob: PřeprcMámaSynchronicSecret SantaTales from the Hood 2Camera ObscuraEloiseGerald's GameHouse of the WitchSkryté zloThe SuperThe TankLake EerieLovec démonůThe Charnel HouseThe NeighborYoga HosersThe Funhouse MassacreŠpatný krokŽraločí jezeroFear ClinicJinnMroží mužNeutečešJug FaceMocný vládce OzVšechny roztleskávačky zemřouJohn na konci zemřeVražedná hraHostel IIIŽenaDefiled, TheHisssSmrtelný úderDěti kukuřiceBoogeyman 3OrganizmPohřbena zaživaThe RageŽiví nebo (ne)mrtvíIdentitaMizerové IITenkrát v MexikuAustin Powers - GoldmemberBubba Ho-tepSpy Kids 2: Ostrov ztracených snůUpíři 2: Nemrtví13 duchůDuchové MarsuMilionový závodMy First MisterSpy Kids: Špioni v akciVanilkové nebeZvířePavouciVrána 3: NávratDům hrůzy


Aktualizace osobnostního profilu Robert Kurtzman: 21.3. 2024 19:28