Lar Park-Lincoln 62 let


Lar Park Lincoln je krásná modrooká blond herečka, která se pravým jménem jmenuje Jamie Lee Park a narodila se 12. května v roce 1961 v Dallasu, Texasu v USA. Od 5 prosince 1981 byla vdaná za Michaela Lincolna a tak začala vystupovat právě pod jménem Lar Park Lincoln. S Michaelem má dceru Piper, která je také herečka a syna Trevora. Vždy měla sen stát se herečkou, psát scénáře, pomáhat začínajícím hercům a herečkám a učit je. Všechno co chtěla se jí splnilo. Má ráda horory, miluje Hitchcockovy filmy třeba Psycho nebo Carrie, starší filmy s Jamie Lee Curtis, první Pátek třináctého z roku 1980.

Přišla její první velká filmová role, a to rovnou hlavní, v komedii PRINCESS ACADEMY (1987). Zahrála si v dnes již v kultovním filmu HOUSE II – THE SECOND STORY (1987), který je posuzován jako lepší než první díl. Zahrála si ještě v jedné epizodě seriálu HIGHAWAY TO HEAVEN. Od toho roku začala hrát ve velmi populárním seriálu KNOTS LANDING jako Linda Faifgate. A hrála v celkem v 38 epizodách až do roku 1991, kde se mohla setkat s velmi populárními osobnostmi té doby.

V roce 1988 si zahrála v hororu FRIDAY 13TH PART VII – NEW BLOOD (1988). Role Tiny Sheprd se stala její nejslavnější. Na filmu se začlo pracovat už v roce 1987. Lar Park Lincoln zde hraje dívku, která má telekinezní schopnosti. Samotné natáčení jí bavilo, už z toho důvodu, že je velkou fanynkou celé série. Film vydělal dost, ale měl smůlu na velkou cenzuru, takže krvavé scény musely být z filmu vystřihnuty. Na film se hodně připravovala. Radila se s lékaři a navštěvovala pacienty s stejnými nebo podobnými schopnostmi jaké má její filmová postava. Málem v tomto filmu nehrála, na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli moc nadšeni jejim působením v hororu, ale ona tu roli moc chtěla. Natáčení jí bavilo, s režisérem byla zadobře, byla ráda, že na ní nekřičel ani jí neztrapňoval. Sama o své roli řekla, že se nenechala inspirovat postavou Carrie. "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." řekla.

Pak se objevila v jednom díle seriálu FREDDY'S NIGHTMARES a v následujícím roce pouze v jednom díle slavného seriálu TOUR OF DUTY. Díky své popularitě byla pozvána i do OPRAH WINFREY SHOW a nebo také do ENTERTAINMENT TONIGHT. Účinkovala však i jiných radiových a televizních talk show. V následujícím roce si zahrála v dalším televizním filmu FATAL CHARM kde ztvárnila sexy upírku. Sice skončilo její hraní v seriálu KNOTS LANDING, ale začala hostovat v epizodních rolích v seriálech jako MURDER, SHE WROTE v roce 1992. Pak až v roce 1995 ještě v epizodě SPACE: ABOVE AND BEYOND. Ještě se objevila v seriálu BEVERLY HILLS 90210.


12.5.1961
Dallas, Texas, USA
Lar Park-Lincoln csfd

Ghost Party13 FanboyAutumn RoadRose Blood: A Friday the 13th Fan FilmExpulsionSky SharksHallow PointeFrom the DarkGravestonedMáma v akci 2Osudový půvabPátek třináctého 7Dívčí akademieDům IIChildren of the NightCity of JusticeBeverly Hills 90210Vesmír: Civilizace v ohroženíTo je vražda, napsalaFreddyho noční můryHunterOharaČeta v akciOutlawsCesta do nebeKnots LandingCrystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13thHis Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13thSlasher Scotty


Aktualizace osobnostního profilu Lar Park-Lincoln: 19.11. 2023 19:02