Felicity Kendal 77 let


Felicity Ann Kendal je anglická herečka pracující především v televizi a divadle. Během více než 50leté kariéry se objevila v mnoha divadelních a filmových rolích, ale role, díky které přitáhla pozornost ke své kariéře, byla role Barbary Good v televizním seriálu The Good Life z roku 1975.

Po prvních letech v Birminghamu odjela Kendal se svou rodinou do Indie ve věku sedmi let: její otec byl anglický herec a manažer, který vedl svou vlastní repertoárovou společnost na turné po Indii. Soubor jeden den hrál Shakespeara před královskou rodinou a druhý den v drsných venkovských vesnicích, kde bylo mezi diváky mnoho školáků. Když rodina cestovala, Kendal navštěvovala šest klášterních škol Loreto College v Indii a ve věku 17 let se nakazila břišním tyfem v Kalkatě.

Kendalino první manželství s Drewem Henleym (1968–1979) a druhé s Michaelem Rudmanem (1983–1994) skončilo rozvodem. Kendal má dva syny: Charleyho z manželství s Henleym a Jacoba z manželství s Rudmanem. V roce 1991 odešla od Rudmana, ale v roce 1998 se dali znovu dohromady.

Kendal byl vychována v katolické víře. V době svého druhého manželství konvertovala k judaismu a o konverzi prohlásila: „Cítila jsem, že se vracím ke svým kořenům.“ Její obrácení trvalo více než tři roky; prohlásila, že její rozhodnutí konvertovat nemělo „nic společného“ s jejím manželem. Kendaliny paměti s názvem „White Cargo“ byly publikovány v roce 1998.


25.9.1946
Olton, Warwickshire, England, Velká Británie
Felicity Kendal csfd

How Proust Can Change Your LifeParting ShotsJsme zpátky! Příběh dinosaurůVečer tříkrálovýClouds of Glory: The Rime of the Ancient MarinerClouds of Glory: William and DorothyValentinoShakespeare-WallahPennyworthPán časuZločiny v zahradáchSvět Petra Králíčka a jeho přátelThe Camomile LawnŠekspir: Velikije komedii i tragediiMistress, TheThe Good LifeMurderEdward the SeventhJason KingCrime of PassionThe Tenant of Wildfell HallMan in a SuitcaseThe Wednesday PlayInside Animal A&EThe Comedy ChristmasAnything GoesThe Alan Titchmarsh ShowThe British Soap Awards 2007Richard & JudyAspel & CompanyThe Morecambe & Wise Show


Aktualizace osobnostního profilu Felicity Kendal: 4.11. 2023 08:42