M. Night Shyamalan 53 let


Producent, scénárista a režisér, který se rád obsazuje do malých rolí ve svých filmech, přezdívaný také jako Mistr napětí – to je M. Night Shyamalan, v současnosti jedna z nejuznávanějších filmových osobností.

Na půdu katolické školy se vrátil roku 1998 ve svém druhém snímku. ÚPLNĚ VZHŮRU pojednává o studentovi, který se snaží vyrovnat se smrtí svého dědečka. Film však úplně propadl a stal se jedním z nejméně výdělečných filmů toho roku. Už brzy se však měl Night dočkat zadostiučinění

Tajemný thriller ŠESTÝ SMYSL o chlapci, jenž komunikuje s mrtvými, ve kterém excelovali Haley Joel Osment a Bruce Willis, obdržel sedm nominací na Oscara, z toho dvě přímo pro Nighta – za nejlepší scénář a režii. Tržby byly vysoké a film se stal druhým nejúspěšnějším filmem roku. (Předběhla ho jen první epizoda Hvězdných válek) O místo v žebříčku se ucházela také rodinná komedie Myšák Stuart Little, k níž Night napsal scénář.

Lásku ke komiksům uplatnil režisér ve VYVOLENÉM, snímku, kde „křehký“ Samuel L. Jackson hledá svůj opak, kterým má být Bruce Willis, jenž jako jediný přežije tragickou vlakovou nehodu. I zde si Shyamalan vystřihl malou roličku - drogového dealera na stadionu.


6.8.1970
Mahé, Puduččéri, Indie
M. Night Shyamalan csfd

TrapNěkdo klepe na dveřeČasSkleněnýRozpolcenýThe VisitPo zániku ZeměPoslední vládce větruStalo seŽena ve voděVesniceZnameníVyvolenýMyšák Stuart LittleŠestý smyslÚplně vzhůruPraying with AngerServantMěstečko PinesTohle jsme my


Aktualizace osobnostního profilu M. Night Shyamalan: 5.11. 2023 02:03