John Ortiz 55 let


John Ortiz je americký herec, umelecký riaditeľ a spoluzakladateľ divadelnej spoločnosti LAByrinth. Narodil sa a vyrastal v okolí Bushwick neďaleko Brooklynu v New Yorku. Do roku 2009 žil v Portoriku spolu so svojou manželkou a synom. Potom sa presťahovali do Kalifornie, kde žijú doteraz.

Svoj filmový debut zaznamenal ako mladý bratranec Al Pacina Guajiro vo filme CARLITOVA CESTA (1993). Neskôr sa predstavil vo filmoch MIAMI VICE (2006) ako šéf drogového kartelu Jose Yero a AMERICKÝ GANGSTER (2007), kde pod taktovkou Ridleyho Scotta hral Javyho Riveru, partnera Russella Crowea.


23.5.1968
Brooklyn, New York City, New York, USA
John Ortiz csfd

ViequesAmerican FictionThe MothershipNěkde meziNásledkyHolka od koníAd AstraMs. White LightBumblebeeDokonalé replikyNostalgiePeppermint: Anděl pomstyThe Cloverfield ParadoxKong: Ostrov lebekLoupež ve velkém styluPsí posláníA Woman, a PartDo posledního dechuHackerSteve JobsChavezŠpinavý prachyRychle a zběsile 6Terapie láskouJack se chystá vyploutAnatomy of HopeRychlí a zběsilíVeřejní nepřáteléBlue BloodHrdost a slávaMilenciAmerický gangsterVetřelci vs. Predátor 2Miami ViceTančím, abych žilVášeň v tanciThe Deep and Dreamless SleepNarkotikaVe tři ránoNež se setmíThe OpportunistsSide StreetsAmistadRiotSeržant BilkoTajní operátořiCarlitova cestaBad MonkeyBude lípPromised LandLittle AmericaMesiáš


Aktualizace osobnostního profilu John Ortiz: 4.11. 2023 05:20